Ads Top

Brooks Sele B17 Detaylı İnceleme

Temmuz ayında yaptığım İznik turunda, bozuk yollar ve rahatsız selelerin sonucu olarak hiç aklımda yokken selemi değiştirmeye karar vermiştim.

İri mıcırlı yollarda 700x35mm lastik kullanmama rağmen; yeni bisiklete başlayanlarda kaçınılmaz olarak kendini gösteren sele batması 1 yıldır aktif olarak bisiklet sürmeme ve pedli tayt kullanmama rağmen benim de başıma gelince, uzun yol tur bisikletçilerinin vazgeçilmezi olan Brooks selelerden sipariş vermeye karar verdim.

Bu seleleri araştırdığımda en çok satılan B17 ve B67 modeli karşıma çıktı, B67`yi yaylı, B17 yaysız olarak tanımlayabiliriz. b17 modelinin daha çok tercih edildiğini görünce ben de b17 almaya karar verdim.
Bu seleleri Türkiye`de tek yer satıyor onda da fahiş fiyat uygulaması mevcut. Yurt dışından benim en çok güvendiğim site olan www.evanscycles.com`dan sipariş vermeye karar verdim. Selenin yanında gidon bandı ve yedek iç lastik alarak 50sterlin kargo sınırını da aşıp kargo ücreti ödemedim, benim alışveriş yaptığım tarihte 3 ürün alana %10extra indirim de mevcuttu, bu indirimden de faydalanarak Brooks B17 seleyi 43,50sterline yani o günkü Türk Lirası değeriyle 122TL`ye aldım. Türkiye satış fiyatının yarısından da ucuz!

Heyecanla beklediğim sele 1 hafta sonra elime ulaştı, o gün hemen montajını yapıp 7km`lik kısa bir deneme sürüşü yaptım. Pek bir şey anlamadım açıkçası. Bu kadar kısa bir sürede de anlayacağımı düşünmüyordum zaten.


Seleden kısaca bahsetmek istiyorum, daha önce kullandığınız bütün seleleri unutun.
Hiç birisiyle ne yakından ne de uzaktan alakası var. Apayrı bir şey diye tanımlayabiliyorum ancak.



Zaten selenin ayarı da farklı, diğer seleler ya yere paralel olarak ayarlanıyor ya da ucu hafif öne doğru eğik oluyor. Brooks sele de ise tam tersine ucu hafif yukarı doğru bakmalı diğer türlü selenin üzerinde öne doğru kayıyorsunuz ve bu sefer sele rahatsız edici oluyor, selenin ucunu kaldırdığınız zaman asıl oturmanız gereken kısımda yani selenin arka geniş kısmında oturuyorsunuz ve öne doğru kaymıyorsunuz.

Diğer selelerin ön tarafı yukarı doğru kalkık olduğunda bacak arasına baskı uyguluyor ama Brooks sele de öyle bir durum söz konusu değil, ilginçtir ama hiç rahatsızlık vermiyor. Bu durum kullanmadan önce bana da garip gelmişti ama kullanınca ve her iki seçeneği de deneyince selenin konfor mantığını anlıyorsunuz.

Seleyi ilk zamanlar en yumuşak gerginlikte kullandım, benim gibi kilolu (95kg) birisine yumuşak geldi tabi yokuş çıkarken kenarları bacakların iç kısmına değiyordu ve bu da rahatsızlık verdi, seleyi biraz gerdim şuan rahatsız etmiyor şeklini almaya başladıktan sonra biraz daha germeyi düşünüyorum, bu da tahminimce 1500-2000km den sonra olacaktır.

Seleyle aynı renk gidon bandı kullanarak renk uyumunu tamamladım


Selenin açısı burada daha belirgin, ön tarafı hafif yukarı doğru kalkık
Seleyi kullandıkça bu yazıda güncelleme yapıp deneyimlerimi aktaracağım. Ramazan Ayı nedeniyle şu sıralar çok bisiklete binemiyorum, toplamda 60km kadar deneme imkanım oldu, tek seferde yaptığım en uzun yol max. 10km kadar, bu 10km`de hiç rahatsızlık vermedi.
Zaten kendisini kanıtlamış ve ispatlamış bir markanın en çok satan modeli, kötü olma gibi bir seçenek yok ortada.

Yine de deneyimlerimi paylaşmak istedim, çünkü ne olursa olsun ürünü kullanan bir kişinin deneyimleri o ürünü alacak kişinin son kararında çok etkili oluyor.

Brooks Sele 10,000+ km Güncellemesi 

Seleyi uzun süre kullandım 10000+km yi geçmiştir, düzenli olarak 15 günde bir üst tarafını ayda bir hem üst hem de alt tarafını badem yağıyla yağlayarak şekil almasına devam ettirdim. 5000+km den sonra şekillenmeye başladı ve bir süre sonra ayda bir üst tarafını 2-3 ayda bir lat tarafını yağladım. Böylelikle şekil alması yavaşladı sadece korumaya devam ettim.

Eğer tur bisikleti kullanıyor ve uzun turlara çıkıyorsanız kesinlikle almanızı tavsiye ederim, bu seleden daha rahatı araba koltuğu :)

Pedli tayt vs ile kıyaslanamayacak seviyede bir konfor sunuyor size, üstelik istediğiniz kıyafetle kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken nokta yağladıktan sonra açık renkli kıyafetlerle kullanmamaya özen gösterin, yağlama periyodu azaldıktan sonra günlük kıyafetlerinizle gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.