Ads Top

Grip ve Nezleye Doğal Çözüm

Havaların iyice soğuduğu şu günlerde grip ve soğuk algınlığına bağlı hastalıklara yakalanabiliriz.

Eskiden beri grip veya nezle olduğumda kullandığım doğal bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Defalarca tarafımdan denenmiş bu yöntemle grip hastalığını çok hafif ve 1 günde atlatmak mümkün. Bu yöntemi vakti zamanında eski toprak diye tabir ettiğimiz birisinden öğrenmiştim.

Malzemeler
1. Bir adet limon
2. Az biraz bal
3. Cezve
4. Ekmek tahtası
5. Bıçak

Yapılışı
Efendim önce limon alınır bir güzel yıkanır, daha sonra bu limonu soymadan içi su dolu cezveye koyulur ve kısık ateşte kaynatılmaya bırakılır. Su fokur fokur fokur diyerekten kaynamaya başladığı andan itibaren 2-3 dk. kaynatılır. Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alınan cezve, hafifden musluğun altında soğuk suya tutulur, soğuk suda fazla bekletmeyin, sadece limonu elle daha rahat tutabilmemiz için bu işlemi yapıyoruz. Yok benim ellerim sıcağa dayanıklı diyorsanız hiç soğuk suya tutmanıza gerek yok. Hafiften soğuyan limonumuzu ekmek tahtasına yatırıyoruz ve dört parçaya bölüyoruz, bir parçasını elimize alıyoruz ve kabuksuz olarak ısırıyoruz limon ağzımızdayken bir kaşık balı da ağzımıza bir güzel tıkıyoruz ve ikisi bir çiğnemeye başlıyoruz, burada bal hem limonun ekşisini alırken hem de şifa niyetine çok faydalı oluyor. Her bir parçayı bu şekilde yedikten sonra sıcak yatağımıza dönüyoruz, sıcak yatağımıza diyorum çünkü bu işlemi yaptıktan sonra bir güzel uyumamız lazım. Hadi geçmiş olsun.

Bu işlemi grip olmadan önce, hafiften genizlerimiz yanmaya başladığı andan itibaren uygularsak sonuç daha mükemmel oluyor. Bu işlemi iki gece yatmadan önce uygulayınca grip neym kalmıyor. Hatta sabah üşenmez yaparsanız daha süper olur, ben sabahları zor uyandığım için genelde kahvaltıyı bile yapamıyorum ki bunu hiç yapamadım :)

İnşallah işinize yarar. Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.