Ads Top

Photoshop ile Yaşlandırma Efekti - Eskitme Efekti

Bu Photoshop dersimizde resimlerimizi yaşlandırma efektini anlatacağım. Dramatic Gritty effect olarak`da tabir ediliyor.  Nedir bu dramatic gritty dersek, resimlerniz için bronzlaştırma, eskitme, yaşlandırma diyebiliriz.
Orjinal

1. Orjinal resmimizi açıyoruz Duplicate Layer ile kopyalıyoruz. Kopyaladığımız Layerda Filter>Other>High Pass uygulayıp Radius kısmına 5 değerini giriyoruz ve bu layerda Overlay uyguluyoruz.

2. Yine orjinal Background`umuzu Duplicate Layer ile kopyalıyoruz ve en üste taşıyoruz. Image>Adjustment>Desaturate uygulayıp Hard Light veriyoruz.

3. Şimdi 3 Layerımızı da birleştireceğiz. Bunun için aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi önce sağ üst köşeye açılan pencereden de Flatten İmage uyguluyoruz.

4. Tekrar arkaplanımızı Duplicate Layer ile kopyalıyoruz ve ‘Create New Adjustment Layer’ ile Curves uygulayıp Input: 57 Output: 190 değerlerini uyguluyoruz.




5. Curves uygulanan Layerda Ctrl+i uyguluyoruz. Eğer uyguladığınız resimde gözler daha belirgin ise, ilk önce beyaz rengi seçip yumşak uçlu bir brush (diameter 15px ve hardness 15%) ile gözlerin üzerinden geçelim.

FİNAL:

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.