Ads Top

Soğuk Kış Günlerinde İzlediğinizde İçinizi Donduracak 5 Film

Soğuk kış günlerinde ve gecelerinde dışarıya pek çıkılmadığı için genelde evde vakit geçiriliyor. Evde vakit geçirmenin en eğlenceli yollarından birisi de Sinema izlemek.

Peki dışarıda buz gibi bir hava ve belkide kar yağışı varken izlediğiniz filmde de soğuğu iliklerinize kadar hissederseniz?
İster istemez izlediğimiz filmin karakterlerinin soğukla, kar ve kışla verdikleri mücadeleyi biz de hissediyoruz.

Aşağıda filmlerin hepsini bizzat izledim, soğuk, kar ve kışla mücadele edilen doğa,yaşam ve dağ filmlerini sevenlerin beğeneceğini ve severek izleyeceklerini düşündüğüm tarzda filmler.

Sıcak çayınızı, kahvenizi veya sahlepinizi hazırlayın ve ekran karşısına geçin, iyi seyirler.

 Kar Kış Kutup ve Soğuk Temalı Filmler listesindeki filmlere de göz atmanızı öneririm, liste devamlı güncellenmektedir.


Into the White - Beyazlar İçinde

into the white poster

Into the White, Petter Næss tarafından yönetilen 2012 yapımı sinema filmi. Filmin senaryosu Ole Meldgaard, Dave Mango ve yönetmen Petter Næss tarafından yazılmıştır. Filmin başrollerinde ise David Kross, Stig Henrik Hoff, Florian Lukas, Rupert Grint ve Lachlan Nieboer oynamıştır.

Filmin konusu gerçek olaylara dayanmaktadır. II. Dünya Savaşı sırasında, 27 Nisan 1940'ta Luftwaffe pilotu Horst Schopis'in Heinkel He 111 tipi bombardıman uçağı Norveç'in iç bölgesindeki Grotli adındaki bir köy yakınında daha sonra düşen bir İngiliz uçağı Blackburn Skua (L2940) tarafından düşürülür.

Alman uçağındaki dört kişiden biri ölürken, diğer üç asker küçük ve boş bir avcı barınağına sığınır. Düşen İngiliz uçağından kurtulan iki asker de bu barınağı bulur.

Alman askerler İngilizleri barınağa kabul ederler ancak onlara barınağın küçük bir bölümünü verirler ve kendi emirlerine riayet etmelerini isterler. Sert kış şartlarında önce birbirlerine düşmanca tavır sergileyen Alman ve İngiliz askerler hayatta kalabilmek için zamanla düşmanlıkları yerini dostluğa bırakır.




As Far As My Feet Will Carry Me - So weit die Füße tragen - Ayaklarım Beni Taşıdığı Yere Kadar

Ayaklarım Beni Taşıdığı Yere Kadar
II. Dünya savaşı sırasında asker olan Clemens Forell, savaş suçlusu olarak Sibirya'nın doğusundaki çalışma kampına yollanır.

4 yıl kadar orda kaldıktan sonra karısına ve çocuklarına dönmek için kamptan kaçmaya çalışır.

Kimi zaman trenle, botla ama çoğunlukla yürüyerek doğadan ve insanlardan kaynaklanan tehlikelerle dolu bu yolculuğunda asla bir sonraki adımının son olmadığını bilmeyerek tek amacı ailesine yuvasına dönmektir.




The Way Back - Özgürlük Yolu

Özgürlük Yolu

Filmin geçtiği dönemde Sovyet Rusya'da bulunan Polonyalı Sławomir Rawicz'in 'The Long Walk' isimli kitabından uyarlanan Özgürlük Yolu'nun hikayesi oldukça ilginç. Kitabın 1956'da yayınlanmasından ve 500.000 satıp 25 dile çevrilmesinden sonra pek çok kişi bu olayın ve hala hayattalarsa yaşayan tanıklarının izini sürmüş, hatta İngiliz BBC kanalı da bu efsaneyi belgeselleştirmiş. Böylesine yüklü bir bilinmezlik zincirine bağlı olan bu filmi yapma fikri de, işte bu BBC belgeselini seyrettikten sonra düşmüş yönetmen Weir'ın aklına.

1940 yılında Sovyet Rusya’ya bağlı Sibirya çalışma kampından özgürlükleri için kaçtıktan sonra 6000 km yürüyerek Gobi Çölü'nü aşıp Hindistan’a ulaşan bir grup esirin yaşadıkları macerayı ve dramı ustalıkla anlatan gerçek olaylara dayanan bir yol öyküsü... olarak özetleyebileceğimiz filmin hikayesi, geniş kadrosuyla daha da ilgi çekici bir hale bürünüyor.

Dragos Bucur, Colin Farrell, Ed Harris, Saoirse Ronan, Mark Strong ve Jim Sturgess'lı kadrosuyla ilgiyi hakeden bir yapım.




Nordwand - Kuzey Yamacı

Kuzey Yamacı

Klasik anti-nazi propaganda filmlerinden farklı bir anlayışa sahip Kuzey Yamacı'nda 1936 yılının Nazi Almanyası döneminin arka planda olduğu, zirveye ulaşmanın en büyük ihtiras olduğu olaylar zinciri aktarılıyor.
Birkaç dağ sevdağlısı, Avrupa'nın en yüksek dağlarından birini keşfetmek için, farklılıklarını bir tarafa koyarak işe koyulurlar.

Yaşanmış bir olaydan yola çıkılarak oluşturulan filmin senaryosunda fonda Nazi Almanyasının hükumranlığı sürmektedir ve diktatörlük, dünyanın gözündeki yerini iyi konumlandırabilmek için yollar aramaktadır..

North Face, 2008 Locarno Film Festivali'nde resmi seçim olarak gösterildi.


Touching The Void - Boşluğa Dokunmak

Boşluğa Dokunmak
1980'li yılların ortasında iki genç dağcı Simon ve Joe Peru'da çıkılması neredeyse imkansız gözüyle bakılan Siula Grande noktasına doğru tırmanışa geçerler. Günler süren macera sonrası zirveye ulaşmayı da başarırılar. Fakat Joe dönüşe geçtiklerinde düşerek bacağını kırar. Simon dostunu yarı yolda bırakmadan onu 300metrelik bir ipe bağlayarak dönüş yoluna beraber devam eder.

Yönetmenliğini Kevin Macdonald'ın üstlendiği film Joe Simpson'ın kitabından ve gerçek yaşanmış bir öyküden uyarlanmış. Başrollerde ise Simon Yates ve Joe Simpson yer alıyor.



BONUS


Yol

yol filmi
Senaryosu Yılmaz Güney tarafından yazılan, Şerif Gören tarafından yönetilen 1981 yılı yapımı Türk filmidir. Filmin senaryo aşamasındaki adı Bayram'dı[1]. 1982 Cannes Film Festival'inde büyük ödül Altın Palmiye'yi kazanmıştır.

İmralı Açık Cezaevi'nden bayram izni- ne çıkan beş mahkumun öyküsü içiçe gelişir. Seyit Ali (Tarık Akan), şeytana uyup kendisini aldatarak namusuna leke düşüren karısı Zine' (Şerif Sezer) cezasını vermek için köyüne gider. Filmin en ilginç ve sarsıcı bölümünü oluşturan öykü. Özellikle de kar sahneleri, Seyit'in kansını sırtında taşıması ve tövbekar Zine’nin donmaması için kamçıyla dövülmesi ama sonuçta ölmesi, Batının da ilgisini çektiği insan dramlarından biridir. Zine'nin törelere göre öldürülme görevi öncelikle ihanete uğrayan kocaya düşmektedir. Karısını, ailenin ceza olarak zincire vurduğu ahırda bulan Seyit Ali, bir ölüm yürüyüşüne çıkar. Dondurucu soğuğa dayanamayan Zine, kendisini kurtarması için yalvarır. Gerçekte Seyit, baştan beri kansını öldürmeye karşıdır. Onu kurtarmak


Sizin de izlerken içinizi donduran ve bu listede olmayan filmler varsa yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.