Ads Top

Moda ve Giyim Alışverişinde Marka Seçiminin Önemi

Sevgili blog takipçilerim;
Bundan sonra bloğumda severek yazacağımı düşündüğüm özellikle "Erkek Giyim Modası" olmak üzere zaman zaman "Kadın Giyim Modası" üzerine de yazılar yazmayı planlıyorum, 10+ yıldır tekstil sektöründe çalışan birisi olarak Erkek Giyim Modası üzerine iki kelam etme yetisini kendimde görmem yanlış olmaz sanırım

Gerek Erkek giyim modasında gerek kadın giyim modasında Alışveriş ve Marka seçimi bizim için en önemli unsurlardan birisi olmalıdır.
Bakın bu çok önemli tekrar ediyorum “Erkek giyim modasında Alışveriş ve Marka seçimi bizim için en önemli unsurlardan birisidir

Eğer ne giyeceğinizi doğru düzgün seçemediğinizi düşünüyorsanız; spor giyindiğinizde ve aynaya baktığınızda 50 kuruş ver lan tırrek diyecek bir tip görüyorsanız, ya da klasik giyinip aynaya baktığınızda lüks restoran garsonu aklınızda çağrışım yapıyorsa siz temelde yanlış yapıyorsunuz demektir.
İş bilenin kılıç kuşananın emmi!

Yapacağınız en temel hareket şu olmalı. Alacağınız ürün bir markayla özdeşleşmiş olsun.
Nasıl yani derseniz şöyle ki; o markayı düşündüğünüzde en iyi olduğu ürün grubu aklınızda çağrışım yapsın.

Örneklerle ilerlersek;
A markasını düşündüğünüzde aklınıza Klasik Giyim, Takım Elbise, Gömlek vs gelir
B ve C markasını düşündüğünüzde aklınızda kot pantolon çağrıştırır.
D, E markaları üst giyim deri deri ürünlerinde ürünlerinde iyidir.
F, G, H markaları ayakkabıcıdır, başka bir şeyle uğraşmaz vs... gibi
Çünkü bu ürün guruplarını kendileri üretirler, üzerine ar-ge yaparlar, yıllardır süre gelen tecrübelerini aktarırlar, biraz fazla para verirsiniz ama aldığınız üründen memnun kalırsınız.

Ama mesela bazı markalar var ki (isim vermeyeyim başımız belaya girmesin sonra) o markayı aklınıza getirdiğinizde, markayla özdeşlemiş bir ürün gurubu gelmez. Çünkü bu markalar sattıkları ürünleri fason ürettirirler, bu sezon A firmasına ürettirirler, bir sonraki sezon B firmasına ürettirirler. Satın aldığınız üründe bir gelenek olmaz, kalıpları her sezon değişebilir, konseptleri yoktur, nispeten daha kalitesiz ürünlerdir falan filan. Asıl amaç yüksek karla ucuz ürün satmaktır.

O ürünler hangi şartlarda üretilmiş, çalışan işçilerin çalışma alanlarını, çalışma şartlarını, sosyal haklarını vs önemsemezler.
Merdiven altı üretim dediğimiz yerlerde üretilen ürünlerdir bunlar çoğu zaman.(Bu konu işin başka bir boyutu)

Konunun modayla ilgili kısmına gelirsek, bir ürün alırken o ürün gurubuyla özdeşleşmiş markadan alışveriş yaparsanız, modaya uygun alışveriş yapmanız daha kolay olur, aldığınız ürün üzerinizde şık durur.
Tabi burada bir önemli nokta daha var alışveriş yaparken inisiyatifi tamamen satış personeline bırakmamanız lazım, yoksa size, sizin stilinize uygun olmayan ürünlerden de satmaya çalışır, hatta yüzünüzü biraz yumuşak bulursa, elinde kalan, uzun süredir satamadığı ürünleri de size satar anlayamazsınız bile.

Markalardan bahsetmişken, bir markayı özellikle çok seviyor olabilirsiniz ama bütün ürünlerinizi o markadan almanız gerekmez, bir markanın mağazasına girip de A’dan Z’ye ürünlerinizi alıp çıkmayın, farklı markalardan iyi oldukları ürün guruplarını almaya özen gösterin. Sağlıcakla ve şık kalın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.