Ads Top

Bakımlı Bir Erkek Olmanın Püf Noktaları - 10 Harika Taktik

Bazı erkekler vardır, her zaman temiz, düzgün ve bakımlı görünürler, adeta yeni doğmuş gibidirler.
Saçları her zaman düzgün ve taranmış.
Cildi temiz ve canlıdır.
Onlar senden daha mı iyiler? Tabi ki değil!
Sadece senin bilmediğin ip uçlarını biliyorlar, belki senin de bildiklerin vardır ama uygulamıyorsundur.
İyi erkek bakımı stilinizin vazgeçilmez bir parçası olmalı beyler. Bu tavsiyeleri uygulayarak hem bakımlı görünün hem de zamandan ve paradan tasarruf edin.
Bir ara dağınık salaş stilin goygoyu yapılıyordu, siz onlara aldanmayın, Janti bir adam her zaman temiz, düzenli ve bakımlı olmalı, her zaman şık görünmelidir.

Stilinizi geliştirmek ve yeni bir şeyler katmak için 10 adet ipucunu okumaya devam edin, bunlardan bazıları size garip görünebilir ama uygulayın, kesinlikle işe yarıyor.

1- Tırnaklarınızı düzenli kesin

Tırnaklarını düzenli olarak kesin, en geç haftada bir olmalı, tırnakları uzun ve içi pislikle dolu olduğunda sizin için hiç iyi bir görüntü oluşturmaz. İş yerinde ya da seyahatte tırnaklarınızı kesmek aklınıza geldiğinde, evde keserim deyip ertelediğiniz çok oluyorsa ve eve gittiğinizde de unutuyorsanız;  evinize, iş yerinize ve arabanıza birer tane tırnak makası koyarak, herhangi bir yerde aklınıza geldiğinde kolaylıkla bu işi halledebilirsiniz.

2- Roll-on veya deodorant kullanın

Yaz kış fark etmeksizin roll-on ya da deodorant kullanın, koltuk altınızdan gelecek kokunun kimseye ulaşmayacağını düşünebilirsiniz, bu doğru değil, yakınıza gelen kişileri rahatsız edecektir, ayrıca bu koku sizi rahatsız edecektir.
Roll-on, deodorant, deo stick gibi ürünler kullanarak terlemeyle oluşan kötü kokuları engelleyebilirsiniz. Tabi bu ürünleri kullanırken de bütün meseleyi halletmesi için bunlara tamamen güvenmemeniz gerekir, özellikle yaz aylarnda günde bir defa kışın da en geç gün aşırı duş almanız gerektiğini unutmayın, haftada bir yıkanıp oluşan kötü kokuları parfüm gibi ürünlerle bastırmak çok daha kötü kokuların oluşmasına neden olabilir.

3- Saçınızı her gün yıkayın ve arada soğuk duş alın

Bakımlı Bir Erkek Olmanın Püf Noktaları

Saçlarınızı her gün yıkayın, ertesi güne kaldığında ya saçınız yağlanacak ya da şekli şemali kayacaktır. Arada bir de soğuk suyla duş alın, tamamen soğuk suya dayanamıyorsanız da yavaş yavaş duş alığınız suyu soğutarak dayanabileceğiniz noktaya kadar inin, soğuk su cildinizi daha canlı tutacak, yaşlanmanızı geciktirecektir.

4- Kuaföre arada bir uğrayın - ense tıraşı  önemli

Normalde ayda bir ya da en kötü ihtimalle 40-50 günde bir tıraş olmalısınız, ama tıraş olana kadar da saçı sakalı harmanlamayın, iki haftada bir kuaförünüze gidip ense tıraşınızı düzelttirin.
Bir erkekte en belirgin ve en dikkat etmesi gereken yerleden birisi de saçı ve ense kıllarıdır. Yeni tıraş olduğunuzda nasıl ki fark ediliyorsa, temiz ve bakımlı bir saç da fark edilecektir.

5- İstenmeyen tüylerden kurtulun

Kendinize bir tane Erkek Bakım Kiti alarak, burun ve kulak kıllarınızı evde kendiniz alın ya da ben beceremem diyorsanız kuaförünüze aldırın. Ayrıca bacaklarınızı olmasa da sırtınızdaki ve göğsünüzdeki tüyleri temizleyin.

6- Dişlerinizi düzenli temizleyin

Bakımlı erkek olmanın sırları

Dişlerinizi düzenli olarak günde en az 2 defa fırçalayın, diş taşınız varsa doktora temizletin zira diş taşı ağızda koku yapmaktadır. Seyahatteyken ya da acil durumlarda diş macunu almak yerine yarım çay kaşığı kabartma tozuyla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Diş macunuyla neredeyse aynı işi görür ilave olarak ağzınızın içini de temizler.

7- Kaş bakımı olmalı mı

Eğer siz de bir martı kaş iseniz kaşlarınıza bakım yapmalısınız, ama bir martı kaş değilseniz kaşlarınıza ellemenize gerek yok, fazlası erkek adamı bozar.

8- Sakallar önemli

İster kirli sakal bırakın, isterseniz de her gün sinek kaydı tıraş olun, sakal bakımı erkek adam için önemlidir.
Eğer her gün sinek kaydı traş oluyorsanız sakallarınızı kestikten sonra o yanma hissi berbat bir şeydir, iyi bir traş losyonu kullanabilirsiniz ya da 1 çay kaşığı zeytin yağı ile yüzünüze masaj yaparak rahatlatabilirsiniz, şimdiye kadar denemediyseniz losyondan daha iyi olduğunu göreceksiniz.
Eğer kirli sakalınız varsa, düzenli olarak belirli bir boyda tutun, kaptan mağara adamı gibi uzun ve paspal olmasın, evde kendiniz bunu yapamıyorsanız kuaföre düzenli olarak uğramanız gerekir. Ayrıca yanaklarınızda ki tüyleri de halletmelisiniz.

9- Ayak kokusuna çözüm bulun

Ayak kokusunun temel unsuru ayakkabınız ve kullandığınız çoraptır. Kötü ayakkabı ve kalitesiz çorap bir araya geldi mi kokudan bulunduğunuz ortamdaki yaşam formunu değiştirebilirsiniz belki de yaşamı bile yok edebilirsiniz.
Mümkünse her gün farklı ayakkabı giyin, suni deri ya da kalitesiz çakma ürünler kullanmayın. Çoraplarınız kaliteli olsun, Pamuk oranı en az %80 in üzerinde olsun, kalan %20 koncundaki lastik vs içindir, %100 pamuk çorap bulamazsınız. Çoraplarınızı her gün değiştirmeniz gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.
Yine de ayaklarınız kokuyorsa, doktora başvurmalısınız, muhtemelen size pudra, krem vs verecektir ama bunları gidip kendi başınıza almayın, iyice ayaklarınızı beter etmeyin.

10 - Yüzünüzü temizleyin - siyah noktalardan kurtulun

Yüzünüzü temizlemeyi ihmal etmeyin, gece yatmadan önce sabunla yıkayıp bol su ile durulayın, nemlendirici bir krem kullanın, hatta siyah nokta temizleme losyonlarından kullanın, bu losyonları düzenli kullandığınızda cildinizin parladığını ve daha temiz göründüğünü fark edeceksiniz.
Çeşitli kozmetik firmalarının siyah nokta temizleme ürünleri oluyor, gece yatmadan önce yüzünüzü yıkadıktan sonra bir pamuk yardımıyla 2 dk içerisinde siyah nokta temizleme ürünüyle yüzünüzü temizleyip yatabilirsiniz. En geç 1 hafta içerisinde cildinizdeki canlılığı ve değişikliği fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.