Ads Top

Bisiklet Gözlük / Kask Aynası Yapımı

 kend
Bisiklet kullanırken eğer aynamız yoksa arkamıza bakmak için boynumuzu çeviririz, bu genelde acemi bisikletçiler için zor bir durumdur, hatta iyi biniciler için bile yol ve trafik durumuna göre sıkıntı yaratacak bir harekettir.

Bazen arkanızı kontrol etmek için kafanızı bir anlığına geriye doğru çevirirsiniz, sonra önünüze bir bakmışsınız, araba, çukur, insan vs gibi düşmenize veya kaza yapmanıza neden olacak unsurlar belirmiş.

Bu gibi durumlarda, arkanızı kontrol etmek için aynaya ihtiyaç duyarsınız.
Bisiklet kullanırken gidonda bulunan aynalar genelde kısıtlı bir görüş açısı sunar ve devamlı titreşim halindedirler.

Kaskınızda ya da gözlüğünüzde bulunan bir ayna neredeyse sıfır titreşimdedir.
Fakat bu aynalar arabalardaki gibi %100 kullanışlı değildir, sadece arkanızda bir araç var mı yok mu diye kontrol etmenize yarar, gelen aracın hızını ve mesafesini hesaplamanızda pek yardımcı olmaz, araç geldiğini gördüğünüzde yavaşlamak, hatta durmak ilk seçeneğiniz olmalı.

Aşağıdaki fotoğrafta gözlüğünüze monte edebileceğiniz, telden ve şişe kapağından yapılmış bir gözlük aynası görmektesiniz.


Çok detaylı olarak nasıl yapılacağına dair talimatları vermeye gerek yok sanırım, yapımı oldukça basit, kısaca;
  • Yaklaşık 15cm uzunluğunda küflü olamayan ve titreşim yapmaması için nispeten kalın bir teli fotoğraftaki gibi gözlüğünüze monte etmelisiniz.
  • Gazoz kapağında, telin geçeceği kadar bir delik açıp, teli bu delikten geçirdikten sonra, yapıştırıcı ile kapağı ve teli birbirine yapıştırmalısınız.
  • Sonra genelde el sanatları dükkanlarından ya da oto aksesuarcılardan bulabileceğiniz gazoz kapağının içerisine sığacak büyüklükte bir aynayı yapıştırıcı yardımıyla şişe kapağının içerisine yapıştırmalısınız. Belki de bulacağınız aynayı tele monte ederek hiç şişe kapağıyla uğraşmaya da bilirsiniz.
Aynamız kullanıma hazır. Bu aynayı ister gözlüğünüze isterseniz de kaskınıza sabitleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.