Ads Top

Tivil (Twill) İpek ve Sura İpek Arasındaki Fark Nedir?

Kadın Giyim üzerine neredeyse hiç yazı yazmıyorum, hele ki tesettür giyimle alakalı olan ipek eşarplarla ilgili ilk yazım diyebilirim.
Yürüttüğüm bir projede başlıkta da belirttiğim gibi tivil ipek eşarplar ile sura ipek eşarplar arasındaki farkın bazı kullanıcılar tarafından net olarak anlaşılmadığını fark ettim, bu sebepten böyle bir rehber niteliğinde yazı yazmaya karar verdim.

İlk öncelikle ister tivil ipek isterse de sura ipek şeşarp olsun, aksi belirtilmediği sürece her ikisi de %100 ipekten üretilmiştir. İpek kalitesi olarak aralarında bir fark yoktur, hatta aynı üreticinin aynı model ve renkten hem sura dokuma hem de tivil dokuma ipek eşarp ürettiğini görebilirsiniz.

Sura dokuma ipek eşarplar;

Sura dokuma ipek eşarplar bazı yerlerde saten eşarp olarak da adlandırılabilmektedir, pürüzsüz ve kaygan bir yüzeye sahiptir, oldukça yumuşak bir dokunma hissiyatı vardır, kolay şekil alabiliyor olsalar da twill ipeğe göre daha yumuşak ve kaygan bir yapıya sahiptir, bu sebeple tivil ipeğe göre şekil vermesi biraz daha uğraştırıcı olabilmektedir
Net bir ayrım olmamakla birlikte genellikle orta-üst yaş kadınların tercih ettiği bir eşarp türüdür.

Tivil dokuma ipek eşarplar;

Twill ingilizce bir kelime olarak "fitilli kumaş dokuması" anlamında kullanılmaktadır. Bizde de dilimize tivil olarak geçen bu dokuma türünde kumaşın üzerinde ince bir fitil dokuma gözükmektedir. Bazı üreticilerde bu fitiller daha belirginken bazı üreticilerde sura dokumaya yakın yumuşaklıkta ve fitilleri belli belirsiz gözükmektedir.
Twill ipek eşarplar, sura dokuma ipek eşarplara göre, daha kalın ve daha az kaygan bir yapıya sahiptir, sura dokumaya göre daha kalın bir yapıya sahip olsa da ipek yumuşaklığını size hissettirir ve şekil verilmesi daha kolaydır.

Net bir ayrım olmamakla birlikte genellikle çalışan kadınların ve genç kadınların tercih ettiği eşarp türüdür.

Twill veya Sura ipek eşarplar, tamamen kullanıcının tercihine, kişisel zevkine ve kullanım amacına göre seçilmektedir.

İpek eşarpların renk ve desenine göre twill veya sura dokuma olmasına karar verilir, bazı desenler sura dokumada hem daha güzel duru hem de basımı daha uygundur, bazı desen ve renklerde tivil dokumaya uygundur, tivil dokumaya uygun olan renk ve deseni sura dokumada basmaya çalıştığınızda renkler birbirine karışabilir ya da istenen sonuç ortaya çıkmaz, çıksa bile tivil dokumadaki gibi güzel durmayacaktır, aynı şey aksi için de geçerlidir.

Tesettür giyiminiz için ipek eşarp alırken, ürün açıklamasında %100 ipek olduğuna ve sura dokuma mı yoksa tivil dokumamı olduğuna dikkat ediniz, istemediğiniz ya da tercih etmediğiniz bir dokuma türünü satın alıp iade veya değişimle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

En moda ve en trend tivil dokuma ipek eşarp veya sura dokuma ipek eşarp modellerini www.jantigiyim.com'da bulabilirsiniz.
Uygun fiyat ve kampanyalarla istediğiniz marka eşarp ve şal modellerini bulabilirsiniz.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.