Ads Top

Tüm Adobe Programlarının Deneme Süresini Uzatma

Herhangi bir Adobe Programını, Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Indesign, After Effects, Bridge gibi Adobenin sitesinden ücretsiz bir şekilde indirebilir ve deneme süresi boyunca kullanabilirsiniz.
Fakat bazen Adobenin verdiği ücretsiz deneme sürümü süresi yeterli olmayabiliyor, ya da bir şey yapmaya başlamak için deneme süresini başlatıyorsunuz fakat işlerinizin yoğunluğundan dolayı bu süre içerisinde programı yeterince test edemiyorsunuz.
Bu gibi durumlarda deneme süresini 7 günlüğüne uzatabilirsiniz.
Bu yazıda bahsedilen yöntem 2018 ve öncesi için geçerli olmaktadır, 2019 ve sonrasında işe yaramamaktadır.

Adobe Programlarında Deneme Süresi Nasıl Uzatılır?

  1. Öncelikle Program Files klasöründe Adobe klasörünün içerisine girip, deneme süresini uzatmak istediğiniz yazılımın klasörünün içerisine giriyorsunuz.

  2. İlgili programın klasöründe AMT klasörünün içerisine giriyorsunuz
    Örneğin: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2018\AMT\application.xml

  3. AMT klasörünün içerisinde application.xml adlı bir xml formatında dosya mevcut,.bu dosyayı bir metin editörü ile açın. (Notepad++ tavsiye ederim…)

  4. Notepad ile açtığınız application.xml içerisinde “<Data key=”TrialSerialNumber”>64…..60</Data>“ gibi bir seri numarası göreceksiniz. Bu seri numarasının son rakamının değerini bir arttırın. Yani 60 ise 61 yapın ve kaydet diyerek kapatın.
    Kaydet dediğinizde Notepad++ size Yönetici olarak başlatma uyarısı vermelidir. Buna evet deyip tekrar kaydet demelisiniz.

Herhangi bir Adobe Yazılımının deneme süresini bu şekilde uzatabilirsiniz. İlgili programı kendinizce yeterli olabilecek sürede test ettikten sonra dilerseniz satın alabilir ya da yazılımı bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. Böylece crack gibi bilgisayarınıza zarar verebilecek bir uygulama yapmamış olursunuz.

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. 2020 de olmuyor, yazıda da belirtiğim gibi 2018 ve öncesinde geçerli.

      Sil
    2. evet olmuyor ne yazık ki bende bir çok kez denedim

      Sil
    3. Arkadaşlar 2018 ve öncesinde olur, 2019 ve 2020 de olmaz

      Sil
    4. Dreamweaver cc 2018 de olmuyor 1 den fazla denedim fakat olumlus onuç alamadım bir de amt klasörünün içinde application.xml uzantılı değil yanlızca application belgesi ve aynı belgenin ".sif" uzantılı olanı var.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.