Ads Top

Bu listemizde İkinci dünya savaşını konu alan diziler mevcut. Bu listedeki dizilerin bazılarını yabancı dizi listelerinde gözden kaçırmış olabilirsiniz.
Dünyanın şuana kadar görmüş olduğu en büyük savaş 2. dünya savaşı diyebiliriz, gerek savaşın yaşandığı cephelerin genişliği gerekse de sivil kayıplar bakımından bir benzeri daha yok.

Yakın bir tarihte de yaşandığı için de savaşı yaşayan canlı tanıklara, savaşla ilgili bilgi ve belgelere, film kayıtlarına vb... ulaşılması kolay olduğu için, edinilen bu bilgiler ışında bir çok film ve dizi çekildi. Her ne kadar 2. dünya savaşıyla ilgili filmler daha fazla olsa da diziler de yok değil.

Sizlere bizzat izlediğim dizileri paylaşmak istedim, listenin en altında da izlemediğim ama konusu
2. dünya savaşıyla ilgili olan dizilerin listeleyeceğim.

Sizin de ilave etmek istediğiniz ve listede olamayan bir dizi varsa yorum olarak paylaşabilirsiniz.

İçindekiler

  • Unsere Mütter, unsere Väter - Generation War - IMDb: 8,5
  • Band of Brothers - Kardeşler Takımı - IMDb: 9,5
  • The Pacific - IMDb:8,3
  • The Man in the High Castle - Yüksek Şatodaki Adam - IMDb:8,1
  • Kampen Om Tungtvannet - IMDb: 8,0
  • The War - Yüzyılın Savaşları (Belgesel) - IMDb:9,1
  • Kıyamet - 2. Dünya Savaşı 2009 (Belgesel) - IMDb:9,0
  • Hitler: The Rise of Evil - IMDb: 7,3
  • Catch-22 - IMDb: 7,0
  • Lands Girls - IMDb: 7,0
  • Bomb Girls - IMDb: 7,9
  • Zero Degree Turn - IMDb: 8,0
  • P.O.W. - IMDb: 8,5
  • Foyle’s War - IMDb: 8,2
  • Changi - IMDb: 8,2
  • X Company - IMDb: 7,6
  • Resistance - IMDb: 7,4
  • Home Fires - IMDb: 8,2




1. Unsere Mütter, unsere Väter - Generation War - IMDb: 8,5

Unsere Mütter, unsere Väter - Generation War

2. Dünya savaşıyla ilgili sinema ve dizilerin hemen hemen hepsi Amerikan yapımı olup savaşı hep Amerikalıların gözünde izledik genelde. Unsere Mütter, unsere Väter ise 3 bölümden oluşan ve Alman yapımı olan sinema tadında bir dizi.

2. Dünya savaşını anlatan bu dizi; Berlin 1941 inde başlayan ve 5 arkadaşın savaş boyunca yaşadıkları üzerinden olayları geliştiren bir yapım olarak değerlendirebiliriz. Savaşın insani boyutunu bir de bu yönden bakın.



2. Band of Brothers - Kardeşler Takımı - IMDb: 9,5

Band of Brothers - Kardeşler Takımı

2. Dünya Savaşı'nı anlatan en başarılı TV dizisi olarak gösterilen Kardeşler Takımı, askerler arasındaki görev duygusu, dostluk, güveni son derece etkileyici sahnelerle sergileyen bir cesaret öyküsü.

Band of Brothers / Kardeşler Takımı, tarihçi ve biografçı Stephen Ambrose tarafından yazılan aynı adlı romanından uyarlanan, II. Dünya Savaşı temalı, 10 bölümlük televizyon dizisi serisidir. Ortak yapımcılığını, Akademi Ödüllü Er Ryan'ı Kurtarmak filminde beraber çalışan Steven Spielberg ve Tom Hanks üstlenmiştir.

Dizi, II. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun 506. Alay'ın 101. Hava Gücüne bağlı Easy Bölüğü askerlerinin yaşadıkları tecrübeler esas alınarak kurgulanmıştır. Dizi, öncelikle askerlerin temel eğitim aldığı Georgia'daki Toccoa kampından başlamıştır. Devamında ise Normandiya Çıkarması, Operasyon Market Garden ve savaşın sonunda doğru gerçekleşen Bastogne Savaşı ile sona ermiştir.

Dizideki olaylar Ambrose'nin Easy Bölüğünden hayatta olanlar ile gerçekleştirdiği bire bir röportajlar ile şekillendirilmiştir. Ayrıca savaş sonrası hayatta kalmayı başaran askerlerin yazdıkları kitaplardan da yararlanılmıştır.



3. The Pacific - IMDb:8,3

The Pacific

II. Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesinde yaşananların anlatıldığı 10 bölümlük savaş destanı 'The Pacific'
Cehennem Bir Okyanus Uzaklıktaydı!
Tom Hanks ve Steven Spielberg'ten hafızalara kazınacak bir savaş destanı.

ABD ve Japonya; dünyanın iki ayrı ucunda, iki süper güç ve okyanuslar aşılıp verilen bir savaş. İki ülke de ellerinde ne varsa öne sürüyor. En önemlisi de yüz binlerce askerinin hayatını ortaya koyuyor.

10 bölümden oluşan mini dizi The Pacific, II. Dünya Savaşı’nın Pasifik cephesine odaklanıyor. Ve orada evden çok uzakta, bilinmeyen bir coğrafyada insanüstü direnç gösteren üç askerin iç içe geçen gerçek yaşam hikayelerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Tom Hanks ve Steven Spielberg’in yapımcılığını üstlendiği The Pacific, hafızalara kazınacak yepyeni bir TV destanı yazıyor. Kendinizi savaşın içinde bulmaya hazır olun.



4 . The Man in the High Castle - Yüksek Şatodaki Adam - IMDb:8,1

The Man in the High Castle - Yüksek Şatodaki Adam

Tam olarak 2. Dünya savaşını anlatan bir dizi diyemeyiz ama alternatif tarihe merak duyanlar için 2.Dünya savaşını Almanların ve Japonların kazanmasının ardından yaşanan soğuk savaş dönemini anlatan The Man in the High Castle listeme dahil ettiğim izlenmeye değer bir dizi.

Amazon Studios’un 2015 yılı başında pilot bölümü yayınladığı, Philip K. Dick'in ödüllü romanından uyarlanan ve Frank Spotniz (The X-Files) tarafından televizyona aktarılan The Man in the High Castle; müttefik devletlerin II. Dünya Savaşı’nı kaybettiği ve Birleşik Devletleri Japonya ile Almanya’nın yönettiği bir dünyada yaşam mücadelesi vermenin nasıl olabileceğini gözler önüne seriyor. Oyuncular Rufus Sewell (John Adams), Luke Kleintank (Pretty Little Liars) ve Alexa Davalos (Mob City).
Serinin baş yapımcısı ise Ridley Scott (Blade Runner)



5. Kampen Om Tungtvannet - IMDb: 8,0

Kampen Om Tungtvannet

Son zamanların en etkili dizilerinden birisini hazırlamak için kolları sıvamış olan Avrupa ülkeleri Kampen om tungtvannet (The Saboteurs) isimli yapıma ortak bir imza attılar. Drama, tarih ve savaş konsepti ile hazırlanmakta olan dizinin ilk sezonunda altı bölüm yer almaktadır ve çekimleri Norveç, ingiltere, Almanya, Danimarka’ da gerçekleştirildi ve yapım bu ülkelerin kullandığı 4 farklı dille yayın yapacak, ilk sezonu için ise yaklaşık 35 milyon dolar harcandı.

Nazi dönemlerini anlatan en modern ve emek verilmiş diziler arasındadır… İkici Dünya Savaşının başlaması ile naziler gittikçe güç kaybettiğini fark ederler ve dünyada büyük riskler oluşturacak ve milyonlarca insanı öldürecek atom bombası yapma projesini hayata geçirirler, şayet başarılı olurlarsa düşmanları dahil milyonlarca kişinin yaşamı büyük tehlike altında olacaktır. Bu bilgileri alan düşmanları ise nazilerin atom bombası yapmamaları için bütün riskleri alarak onları engellemeye çalışacaklardır.



6. The War - Yüzyılın Savaşları (Belgesel) - IMDb:9,1

2. Dünya savaşıyla ilgili hazırlanmış ve gerçek tanıklara da yer verilmiş en iyi ve detaylı belgesel. Amerikan yapımı olduğu için kimi zaman Amerikan propagandasını hissediyorsunuz ama bu kadar detaylı başka bir kaynak yok maalesef.



7. Kıyamet - 2. Dünya Savaşı 2009 (Belgesel) - IMDb:9,0

Kıyamet: İkinci Dünya Savaşı hakkında altı bölümden oluşan bir Fransız belgeselidir. Belgesel, savaş muhabirleri, askerler, direniş savaşçıları ve vatandaşlar tarafından çekilen bu eşsiz yapımda, nadir arşiv görüntüleri ve dramatik savaş hikayeleri bir araya getiriyor.






2. Dünya savaşıyla ilgili diğer dizilerden bazıları

➤ Hitler: The Rise of Evil - IMDb: 7,3

Hakkında: Çocukluğundan itibaren Adolf Hitler'in hayatını ve II. Dünya Savaşı öncesi Ulusal Sosyalist Alman İşçi Partisi saflarındaki yükselişini anlatan eşsiz bir yapım.

➤ Catch-22 - IMDb: 7,0

Hakkında: Amerikalı yazar Joseph Heller’ın ünlü romanı Catch 22’dan uyarlanan dizide II. Dünya Savaşı döneminde Amerikan ordusunda görev yapan, B-25 bombardıman uçağı pilotu Yüzbaşı John Yossarian’ın hayatı konu ele alıyor. Yossarian’ın en büyük derdi kendi ordusuyladır. Ordu, askerlik görevini bitirmesi için gereken uçuş sayısını her geçen gün artırmaktadır. Eğer Yossarian, kendisine verilen bu tehlikeli görevden ayrılmak isterse Madde 22’yi aşması gerekecektir.

➤ Lands Girls - IMDb: 7,0

Hakkında: II.Dünya Savaşı sırasında Hoxley Malikanesinde çalışan Kadın Kara Ordusu'nun dört üyesinin hayatını, sevgilerini ve mücadelesini takip ediyor.

➤ Bomb Girls - IMDb: 7,9

Hakkında: 2. Dünya savaşı boyunca Kanada'da bir bomba fabrikasında çalışan kadınların mücadelesini anlatan 6 bölümlük bir dizi.

➤ Zero Degree Turn - IMDb: 8,0

Hakkında:Bu dram İran-Filistinli Müslüman bir erkekle Fransız bir Yahudi kadın arasındaki bir aşk hikayesine odaklanıyor. Paris'teki İran büyükelçiliğinde çalışan ve görünüşe göre İranlı pasaportlar hazırlayarak binlerce Avrupalı ​​Yahudinin hayatını kurtaran Abdol Hüseyin Sardari'nin gerçek bir hikayesine dayanıyor.

➤ P.O.W. - IMDb: 8,5

Hakkında: İkinci Dünya Savaşı sırasında, bir Alman savaş esiri (POW) kampı olan Stalag 39'da geçiyor. Bu dizide, mahkumların kamptan kaçma ve kendi ülkelerine dönme çabalarını izliyoruz. Tüm mahkumlar kaçmaya heveslidir, ancak herkesin bunu nasıl yapacağına dair farklı bir planı vardır.
Mahkumlar zamana ve düşmana karşı yarışlarında sırlar, yalanlar, casuslar, ölüm ve cinayetle uğraşmak zorundadır.

➤ Foyle’s War - IMDb: 8,2

Hakkında: 2 Dünya savaşı boyunca cinayet, soygun, casusluk gibi konuları ele alan İngiliz Polisiye Dedektiflik dizisi.

➤ Changi - IMDb: 8,2

Hakkında:İkinci Dünya Savaşı sırasında Singapur'daki Changi savaş esiri kampında bulunan altı Avustralyalı askerin duruşmalarını ve yaşadıklarını bizlere sunuyor.

➤ X Company - IMDb: 7,6

Hakkında: İkinci Dünya Savaşı'nın heyecan verici ve tehlikeli dünyasında geçen, son derece yetenekli beş genç askerin, sıradan yaşamlarından kopup, ultra gizli bir tesiste ajan olarak eğitimlerinin hikayesini ele alıyor.

➤ Resistance - IMDb: 7,4

Hakkında: II.Dünya Savaşı sırasında on bin yetimin hayatını kurtarmak için Fransız Direnişi ile birlikte çalışan bir grup Yahudi İzci'nin hikayesi.

➤ Home Fires - IMDb: 8,2

Hakkında: Samantha Bond (Downton Abbey) ve Francesca Annis (Reckless), II.Dünya Savaşı sırasında küçük bir köyde yaşayan dikkate değer bir kadın grubunun bir parçası olarak görüyoruz.
Bir zamanlar kocalarından, babalarından, oğullarından ve kardeşlerinden ayrılarak, hızla parçalanan bir dünyada kendilerini olağanüstü baskı altında bulan kadınların mücadelesini aktarıyor.

İyi Seyirler

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.