Ads Top

Bisiklet Heybesi Yapımı

Geçen sene evde bisiklet heybesi yapımını şuradaki yazımda anlatmıştım.

Bu sene aynı çantalardan farklı bir yöntemle geçen seferkine göre çok daha başarılı bulduğum heybeler yaptım. Kullanışta daha pratik ve eskisine göre daha sağlam oldu.

Bisiklet heybelerimizin nasıl yapıldığına geçecek olursak;
İlk önce aşşağıdaki resimde gördüğünüz gibi 4 adet kancaya ihtiyacımız var.



Kancaların boyutları: 10cm yükseklik, 3cm genişlik ve 5cm de kanca uzunluğu olarak ayarladım, bu uzunlukları kullandığınız malzemeye göre  isterseniz değiştirebilirsiniz.

Daha sonra çantamızın iş kısmına yerleştirmek için reklamcılarda bulunan hem hafif hem de sağlam olan pp pp levha (polypropylene pp) çantamızın genişliğine göre kesiyoruz.



Kestiğimiz pp levhayı çantamızın içine yerleştirip kancalarımızı vidalarla çantaya sabitliyoruz.



Çantamızı bagaja taktıktan sonra sağa sola veya ileri geri sallanmaması için çantanın alt tarafından kanca ve bagaj lastiği ile aşşağıdaki resimde gördüğümüz gibi bir aparat yapıyoruz. Kanca yerine karabina kullandım, bu sayede kancanın bagajdan kurtulma ihtimali kalmıyor, takıp çıkarmada kancaya göre biraz daha zahmetli olsada güvenlik açısından daha emniyetli oldu. Karabina için ağcılık malzemesi satan yerlere gitmenize gerek yok milyonculardan tanesi 1-1,5tl ye bulabilirsiniz. Sonuçta tırmanışta kullanmayacağımız için çok kaliteli bir şey olmasına da gerek yok.



İlave Not: Kancalarınızın üst kısmını, yani bagaja değen kısmını, eski iç lastiğinizle sağlam bir şekilde sararsanız, hem bagajınıza zarar vermez, hem yolda gidersen ses yapmaz, hem de ileri geri kayma yapmaz.

Çantalarımız hazır olduğuna göre tura çıkabiliriz :)



2 yorum:

  1. Merhaba kancaları hangi isimle aldınız yada nereye yaptırdınız?Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben bir arkadaşıma yaptırmıştım. Herhangi bir demirciye yaptırabilirsiniz ama genelde böyle basit şeylerle pek uğraşmak istemiyorlar.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.