Ads Top

El Yapımı Bisiklet Heybesi Yapımı

Kullanımdan sonra bazı geliştirmeler yaparak, yeniden bisiklet heybesi yaptım. 
Yeni yaptığım oldukça profesyonel oldu, kesinlikle yeni versiyonu denemenizi tavsiye ederim.
Yeni Versiyonu İçin Bisiklet Heybesi Yapımı yazısına bakabilirsiniz 

Bisikletle tura çıkmayı düşünüyorsanız en önemli eşyanız heybe çantalarınız olacaktır.
Bisikletle kamplı tur hoşuma gidecek mi, çadırda kalmaktan memnun olacak mıydım vs... gibi soru işaretlerinden dolayı ilk turumu olabildiğince masrafsız halletmeliyim diye düşündüm. En fazla yekünü tutan heybe çantaları kendi imkanlarımla yapmaya karar verdim.

Evde bulunan iki farklı çantayı değerlendirmeye karar verdim.


İlk iş olarak mağazalarda vitrinlere ya da kasaların önüne koyulan reklam görsellerinden buldum ve ortadan ikiye kestim, sert kartondan yapılan bu malzeme sunta gibi sağlam olur ve suntaya göre daha hafiftir. Daha sonra 18cm genişliğinde 2mm kalınlığında ve 2,5cm yüksekliğinde saç levha kestirip 2cm aralıklarla vida deliği açtırdım ve kanca şeklinde demir büktürüp saç levhaya kaynattırdım.


Resim görüldüğü gibi gayet basit ve işlevsel, vidaların geçtiği yerde kartonu iki kat yapıp mukavemetini artırdım.

Karton levhanın alt kısımlarında da birer delik açıp çanta kumaşıyla karton levhayı 4 farklı noktadan tutturdum ki  sadece üst tarafa yük binip çanta kumaşını yırtmasın diye


Daha sonra çantada uygun yerlerde delik açıp vidalarla tutturdum.









Sonuç olarak; kısa turlarınız için veya şehir içinde kullanabileceğiniz ideal bir heybeye sahip olmuş olduk. Şahsen bu heybelerle 3 günlük 250km`lik turda sıkıntısızca kullandım ama daha uzun  ve daha fazla eşyalı turlar için kullanmayı düşünmüyorum. Tek problem yaratan kısmı alt taraftan sabitleme aparatı olmadığı için ilk kullanımımda biraz sallantı yaptı, bunu da bagaj lastikleriyle çözdüm.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.