Ads Top

Photoshop Alternatifi Ücretsiz En İyi Programlar

Adobe Photoshop alternatifi, ücretsiz en iyi programlar.
Photoshop denilince artık insanların aklına bir programdan ziyade; fotoğraf düzenleme, bunların üzerinde değişiklikler yaparak olduğundan farklı ya da daha iyileştirilmiş şekilde gösterme olarak algılanıyor.
Ancak fotoğraflarınızın muhteşem görünmesi için Adobe'nin profesyoneller için geliştirdiği Photoshop programına bir dünya para ödemenize gerek yok. Cüzdanınızdan para çıkmadan da bir çok şeyi yapabileceğiniz alternatif programlar mevcut.

Aşağıdaki alternatif programlar aslında Photoshop'un birebir alternatifi diyemeyiz, çünkü Photoshop profesyoneller için oluşturulmuş, oldukça geniş ve kapsamlı araçları bulunan, hemen hemen her şeyi yapabileceğiniz çok kapsamlı bir programdır.

Basit fotoğraf geliştirme yazılımı bir yere kadar işinizi görür, ancak orijinal bir Photoshop alternatifi sadece kırmızı göz düzeltmesinden ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan retro filtreden daha fazlasını gerektirir; Size katmanlar ve maskeler, toplu düzenleme ve geniş bir otomatik ve manuel düzenleme araçları yelpazesi sunmalıdır. Ayrıca özellik setinde olmayan boşlukları doldurmak ve mümkün olduğunca verimli çalışmanızı sağlamak için ihtiyaçlara göre özel olarak yazılmış eklentilere ihtiyaç duyar.

Photoshop'un benzersiz özelliklerinden bazıları (Adobe Creative Cloud aracılığıyla çalışmalarınıza her yerden ulaşmak gibi), her zaman profesyonellerin tercih ettiği bir araç olmaya devam edeceği anlamına gelir, ancak geri kalanımızın mükemmel bir ücretsiz alternatif seçeneği vardır.

İçindekiler

  1. Adobe Photoshop Express
  2. Pixlr Editör
  3. Paint.Net
  4. Photo Pos Pro
  5. GIMP



Adobe Photoshop Express
Photoshop'un en güçlü alternatifi değil, ancak endüstri lideri yazılımın bu kısaltılmış versiyonu Adobe'den beklediğiniz kadar parlak ve zeki. 

 

5- Adobe Photoshop Express

Dokunmatik ekran dostu basit bir uygulama ile Photoshop'un en iyi araçları

Tek dokunuşla ayarlamalar
En iyi filtrelemeler
Katmanlarla çalışma desteği yok
 Eklenti desteği mevcut değil

Adobe Photoshop Express , tarayıcınız için ücretsiz olan ve Windows, iOS ve Android için indirilebilir bir uygulama olarak sunulan profesyonel düzeyin standartı olan Photoshop'un hafif bir sürümüdür.

Photoshop Express, buradaki araçların en basitidir, ancak Adobe'nin fotoğraf düzenleme alanındaki uzmanlığı, diğer hızlı düzeltme yazılımlarından çok daha üstün olduğu anlamına geliyor. Photoshop'un özellikle dokunmatik ekranlara en uygun resim geliştiricisi, şık ve minimalist arabirimini bir araya getiriyor. Kaydırıcılar, fotoğrafınızın kontrastını, pozlamasını ve beyaz dengesini dinamik olarak ayarlamanıza olanak tanır ve tek tıklamayla yapılan ayarlamalar için otomatik seçenekler de mevcut. Sonuçlardan memnun kaldığınızda, düzenlenen fotoğrafı PC'nize kaydedebilir veya Facebook üzerinden paylaşabilirsiniz.

Photoshop Express'in ana çekiciliği sadeliği, ama bu aynı zamanda en büyük dezavantajı. Katman, eklenti veya fırça aracı bulunmuyor; resimlerinizi kırpamaz veya yeniden boyutlandıramazsınız.

Akıllı telefonunuz veya tabletiniz için güçlü bir resim düzenleyici arıyorsanız, Photoshop Fix (görüntüleri geri yüklemek ve düzeltmek için) ve Photoshop Mix (görüntüleri birleştirmek ve karıştırmak için) de araştırmaya değer. Photoshop Mix, katmanları bile destekler ve her iki uygulama da Adobe'nin Creative Cloud yazılımıyla bütünleşerek, Photoshop'un masaüstü sürümüne mükemmel bir eş yapmanın yanı sıra kendi başına mükemmel bir araç haline gelir.




Pixlr Editör
Pixlr Editor böyle mükemmel bir araçtır, gerçekten tarayıcınızda çalışan bir web uygulaması olduğuna inanmak zor. Bir Photoshop alternatifini indirmek için zamanınız veya sürücü alanınız yoksa, bir deneyin. 


4- Pixlr Editör

Bazı masaüstü uygulamalardan daha güçlü olan tarayıcı tabanlı bir araç.

Katmanları ve maskeleri destekliyor
Photoshop tarzı araçları mevcut
İndirme gerektirmeden tarayıcı üzerinden çalışıyor, mobil versiyonu da mevcut
Flash gerektiriyor ve reklamlar çalışma alanınızı kısıtlayabiliyor

Pixlr Editor , sıradan bir ücretsiz Photoshop alternatifi değil - bilgisayar destekli tasarım ve 3D modelleme yazılımındaki en büyük isimlerden biri olan AutoDesk'in eseri ve soyağacının ima ettiği kadar etkileyici.
Web, masaüstü ve mobil uygulamalar dahil olmak üzere çeşitli sürümleri vardır. Burada katmanları destekleyen tek kişi olan Pixlr Editor web uygulamasına bakıyoruz.

Pixlr Editor, sağ tarafında, çalışma alanınızın boyutunu sınırlayan belirgin bir reklam içeriyor, ana dezavantajı bu. Sanatsal filtreler ve otomatik optimizasyon seçeneklerinin yanı sıra beklenen tüm Photoshop stili araçlarını (yalnızca birkaçını netleştirmek için keskinleştirme, keskin olmayan maske, bulanıklaştırma, düzeyler ve eğriler dahil) alırsınız. Hiçbir şey ek bir ödeme maskesinin arkasında gizli değil, her şey tamamen ücretsiz.

Pixlr Editor ayrıca, GIMP'e çok benzer bir araç kutusu, fırçalar, dolgular, seçim, klonlama araçlarıyla birlikte - tümü çalışma alanının üstündeki bir araç ile özelleştirilebilir. Hem katmanlar hem de maskeler için desteği mevcut ve Pixlr Editor fotoğrafları gruplar halinde düzenleyemese de, birden fazla görüntüyü farklı sekmelerde aynı anda ele alır.

Tüm bunlar kulağınıza gerçek olamayacak kadar iyi geliyor mu? Yakında olabilir. Autodesk, 2015 yılında, hafif fotoğraf editörü Pixlr Express'in HTML5 sürümünde çalıştığını açıkladı ve Flash'ın “gün batımına doğru giderken herkesin içten selamını hak ettiğini” iddia etti. Pixlr Editor ayrıca Flash uygulamasında da çalışıyor, ancak HTML5 değişikliği bildirildi, bu yüzden bir süre sonra flash versiyonu kullanımdan kaldırılacaktır.

Şimdilik, gerçekten işlevsel bir Photoshop alternatifi - özellikle de bir masaüstü uygulamasını indirmek için zamanınız veya kullandığınız bilgisayarda buna izniniz yoksa.
Ayrıca güncel bir blogları mevcut, programın kullanımıyla alakalı güzel paylaşımları bulunuyor.




Paint.Net
GIMP gibi, Paint.NET'in eklenti desteği sunması, genişleme için neredeyse sınırsız potansiyele sahip olduğu anlamına geliyor ve Photoshop'un uygun bir alternatifi olmasını sağlar. 


3- Paint.Net

Fotoğraflarınızı bu özellik dolu ücretsiz düzenleyici ile mükemmelleştirebilirsiniz.

 Tek tıkla araçlar ve manuel seçenekler
 Katmanları destekler
 Çok hızlı bir program
 Diğer alternatiflere göre daha az özelleştirilebilir.

Photoshop alternatifi ve açık kaynaklı olan Paint.NET, hayata Microsoft Paint'in yerine geçmiştir, ancak yıllar geçtikçe kendi başına güçlü bir fotoğraf editörüne dönüştürülmüştür.

GIMP ve Photo Pos Pro gibi, Paint.NET de bize mükemmel otomatik filtreler sunuyor, hassas ayarlamalar için manuel düzenleme araçları da mevcut. Ayrıca, maskeler için bir eklenti yüklemeniz gerekmesine rağmen katmanlarla çalışmaları da destekliyor. Toplu düzenleme varsayılan olarak dahil mevcut ve klon damgası lekeleri ve dikkat dağıtıcıları silmeyi kolaylaştırıyor.

Paint.NET, GIMP kadar özelliklerle dolu değil, ancak daha küçük gönüllü kodlayıcı topluluğunun sunduğu bu program, arayüzünün kullanımı daha tutarlı ve daha kolay olduğu anlamına geliyor. (Photo Pos Pro kadar işlevsel olmasa da).

Paint.NET, her açık çalışmanıza bir bakışta ulaşmanız için küçük resimler kullanan hızlı erişim sekmeleri sayesinde, birden fazla fotoğrafla çalışırken sekmeler arası geçişinizi kolaylaştıran iyi bir Photoshop alternatifi programdır.

Aynı zamanda çok hızlı ve düşük güçlü PC'lerde bile iyi derecede çalışıyor. Kaydedilen görüntülerin boyutunda bir sınır yok, ancak daha küçük seçenek yelpazesi ve özelleştirilebilir araçları nedeniyle listemizde üçüncü sırada yer alır.

Benim her bilgisayarıma muhakkak kurduğum, basit fotoğraf düzenlemelerini yaptığım, hızlı, pratik ve işlevsel bir program.




Photo Pos Pro
Photo Pos Pro, size çeşitli arayüz seçenekleri sunan güçlü bir fotoğraf editörüdür: yeni kullanıcılar için, yeni başlayanlar için uygun bir seçenek ve zaten Photoshop ile aşinaysanız ideal olan gelişmiş arayüz seçeneği mevcut. 


2- Photo Pos Pro

Birkaç kısıtlama ile iyi tasarlanmış bir Photoshop alternatifi bir program.

Acemi ve gelişmiş arayüzler
Sezgisel tasarım
Katmanları ve maskeleri destekler
Dışa aktarılan dosyaların boyutu sınırlı

Photo Pos Pro'yu hiç duymamış olabilirsiniz. Bu ücretsiz Photoshop alternatifi, hem acemi hem de ileri düzey kullanıcılar için arayüzler sunarak her iki kullanıcı kitlesine de en iyisini sunmayı amaçlıyor. Acemi seçeneği, tek tıklamayla filtreleri ve otomatik ayarlamaları ön plana koyarken, ileri düzey arayüzü Photoshop'a oldukça benzer. Her ikisi de iyi tasarlanmış ve GIMP'in sonsuz listelerinden ve menülerinden daha sezgisel kullanıma sahip.

Photoshop gibi, Photo Pos Pro, hem klon hem de katman maskelerinin yanı sıra mükemmel klonlama ve iyileştirme fırçaları sunar. Beklenen tüm renk arıtma araçları mevcut ve doğru çalışıyor. Toplu düzenleme ve komut dosyaları ile rutin işlemlerde zamandan tasarruf etmenize sağlayan araçları mevcut, görüntüleri doğrudan bir tarayıcıdan veya kameradan içe aktarabilirsiniz.

Photo Pos Pro, eklentiler için ekstra çerçeveler ve şablonlar sunar ve gelecekte kullanmak üzere kendi filtrelerinizi oluşturabilir ve kaydedebilirsiniz.

Başlıca dezavantajı, kaydedilen dosyaların (1.024 x 2.014 piksel) boyutundaki sınırlandırılması, ancak temel sürümü seviyorsanız ve yükseltmek istiyorsanız, Photo Pos Pro Premium şu anda 25-03-2019 ($ 29.90) ücreti mevcut. Dolar ülkemizde bu kadar pahalı olmasa çok bir para değil, 30tl olsa özellikle şirketlerde Photoshop yerine alıp kullanılabilecek derecede yeterli bir program.
Hatta kişisel kullanımda, ücretsiz versiyonu ve acemiler için de acemi versiyonu oldukça işlevsel diyebilirim.




GIMP
GIMP, cüzdanınızdan para çıkartmadan Photoshop'la yapabileceğiniz bir çok şeyi yapmanıza olanak sağlayan esnek, özellik dolu, eklenti desteği sunan (photoshop eklentileri dahil) mükemmel bir fotoğraf editörüdür. 

 

1-GIMP

En iyi ücretsiz Photoshop alternatifi - güçlü ve esnek

Eklentiler aracılığıyla genişletilebilir
Katmanları ve maskeleri destekler
Son derece özelleştirilebilir
Arayüz kafa karıştırıcı olabiliyor

Orijininde Linux için geliştirilmiş olan bu program şuan tüm işletim sistemlerinde çalışmaktadır.
Güçlü ve uyarlanabilir GIMP, en iyi ücretsiz Photoshop alternatifidir. Katmanlar, maskeler, gelişmiş filtreler, renk ayarı ve dönüşümler - hepsi tamamen özelleştirilebilir - özellikleri GIMP'i rakipsiz kılıyor.

GIMP'nin en iyi özelliklerinden biri, birçoğu önceden yüklenmiş ve kullanıma hazır hale gelen, kullanıcılar tarafından oluşturulmuş eklenti ve komut dosyalarının zenginliğidir. Bunlardan bazıları popüler Photoshop araçlarını (Liquify gibi) çoğaltır ve fotoğraflarınızı harmanlayarak ve geçişle canlandırmak için bir animasyon araçları paketi içerir. Tüm bunlar yeterli değilse, GIMP'e Photoshop eklentileri bile ekleyebilirsiniz.

Bunların hepsi biraz korkutucu geliyorsa, endişelenmeyin - GIMP'in mükemmel kullanım kılavuzu , başlamanıza yardımcı olacak adım adım öğreticiler ve sorun giderme kılavuzları içeriyor, programın kendisi Türkçe kullanılabiliyor fakat kötü haber kullanım kılavuzunun Türkçesi bulunmuyor.

GIMP'nin en yeni sürümü, tüm araç kutularını, paletlerini ve menülerini bir pencerede bir araya getiren bir arayüz sunuyor. Bu, Photoshop benzeri bir görünüm sağlıyor, ancak kullanıcı tarafından oluşturulan araçların geniş kapsamlı çalışması, her birinden en iyi sonuçları almayı öğrenmek için belgeleri denemek ve incelemek için biraz zaman harcamanız gerektiği anlamına geliyor.

Kişisel kullanımıma göre programa hakim olabilmek için tahmini 100-200 saat arasında bir kullanım gerektiriyor. Tüm karmaşasına rağmen belirli bir süre kullanıp, programa aşina olduktan sonra, en iyi alternatif olduğunu acıkça belirtebilirim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.