Ads Top

Mutlaka İzlenmesi Gereken Gelmiş Geçmiş En İyi Beyin Yakan Filmler 2

31. The Game – Oyun – 1997 – IMDb:7,8

The Game – Oyun – 1997
Tüm hayatını kontrol ederek yaşayan Nicholas Van Orton, engel olunamaz bir kontrolsüzlük ile karşı karşıya gelmek üzeredir. Hayatındaki başarıları, insanlarla ilişkileri ve huzurlu hayatı alacağı bir doğum günü hediyesi ile beraber değişecektir. Kardeşi Conrad, Nicholas’a sonunda çok büyük bir ödülün olduğu bir oyun hazırlar.  Bu esrarengiz oyun bir süre sonra oyun olmaktan çıkacak ve Nicholas’ın tüm kararlarının tamamen gerçek bir şekilde yansıdığı bir ölüm kalım mücadelesine dönüşecektir. Orton oyuna başlarken, tüm bunlardan habersizdir. Amerikan sinemasının son döneminin en önemli yönetmenlerinden biri olarak kabul edilen David Fincher’ın ilk filmlerinden olan Game, Michael Douglas, Sean Penn ve Deborah Unger’li kadrosuyla da ayrıca dikkat çekiyor.



32. Birdman – 2014– IMDb:7,7

Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi
Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi Riggan adlı bir tiyatro oyunun baş oyuncusu provalar esnasında beklenmedik bir biçimde yaralanır ve yerinin acil olarak doldurulması gerekir. Lesley ve onun en yakın arkadaşı olan Jake'in önerisiyle bir zamanların gözde yıldızı olan Mike Shiner baş aktörlüğe getirilir. Mike sahneye çıkma hazırlıkları yaparken, oyuncu olan sevgilisi Laura, kişisel asistanlığını yürüten kızı Sam ve mükemmeliyetçi eski karısı Sylvia baş etmek durumunda kalır.  Başrolde Micheal Keaton'ı seyredeceğimiz filmde ünlü aktöre Amy Ryan, Naomi Watts, Zach Galifianakis, Andrea Riseborough ve Emma Stone eşlik ediyor. Kara komedi türündeki bu film, Paramparça Aşklar Köpekler (2000) , 21 Gram (2003), Babil (2006), Biutiful (2010) gibi farklı yapımlarla karşımız açıkmış olan Meksikalı sinemacı Alejandro G. Iñárritu'nun imzasını taşıyor.



33. The Butterfly Effect – Kelebek Etkisi – 2004– IMDb:7,7

The Butterfly Effect – Kelebek Etkisi
Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine! * Başta sözü geçen Kaos Teorisi zaten birçok şeyi anlatmış. Ama ufak müdahalelerin neleri ne derece değiştirip, hayatları nasıl sürüklediğini görmek bu teoriyi daha bir anlamlı kılıyor.



34. Primal Fear – İlk Korku – 1996 – IMDb:7,7

Primal Fear – İlk Korku – 1996
Kendine çok güvenen, başarılı avukat Martin Vail (Richard Gere), bir psikoposun öldürüldüğü cinayet davasında yargılanan ve cinayet bölgesinden kaçarken yakalanan Aaron'u (Edward Norton) savunmaya karar verir. Medyanın da ilgi odağı bu davadadır. Dava aynı zamanda bir takım yolsuzlukları da ortaya çıkarabilecektir ve davanın savcılığını da Martin'in eski kız arkadaşı yapmaktadır. Martin'in bu davayı kazanması hukuk çevrelerince imkansız gibi görülmektedir. Dava görgü tanıklarının odada üçüncü bir kişi olduğu yönündeki çelişkili ifadelerinden dolayı daha da karmaşık bir hal alır. Hukuk sistemini sorgulayan 'adalet' 'suçlu' 'masum' kavramlarının gerçekliğini araştıran Edward Norton'a bu filmdeki performansından dolayı birçok filmin kapısını açacak olan 'İlk Korku' sinema tarihinin en iyi filmlerinden biridir.



35. American Psycho – Amerikan Sapığı – 2000 – IMDb:7,6

American Psycho – Amerikan Sapığı – 2000
Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.



36. Jacob's Ladder – Dehşetin Nefesi – 1990 – IMDb:7,5

Jacob's Ladder – Dehşetin Nefesi
Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer (Tim Robbins), aklını kaçırdığını düşünmektedir. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üzerinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir? Ya da Jacob tahminlerinin ötesinde, çok daha korkunç bir durumla mı yüz yüzedir? 
Dehşetin Nefesi gerçeküstüyle gerçeğin birbiriyle giderek kaynaştığı öyküsüyle seyirciyi her an diken üstünde tutmayı başarırken, kurduğu görkemli bulmacayı şok edici bir final ile kusursuz bir çözüme ulaştırıyor.



37. Looper – Tetikçiler – 2012– IMDb:7,4

Looper – Tetikçiler
Gelecek zamandayız; 2072'de. Zamanlar arasında yolculuk gerçek olmuş, ama yasa dışı olarak karaborsacıların eline düşmüştür. Teknolojiyi elinde tutanlar ne zaman birinden kurtulmak isterlerse onu 30 yıl geriye, 2042'ye göndererek "Looper" adı verilen bir grup suikastçıya öldürmesi için "paketler". Bu grupta yer alan suikastçılardan biri olan Joe için 2042'de zengin hayatı gayet yolunda gitmektedir; ta ki karşısına öldürmesi için 2072'den gelen yaşlı Joe çıkıncaya kadar...  Rian Johnson'ın yazıp yönettiği bilimkurgu aksiyonunun başrollerini Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis ve Emily Blunt paylaşıyor. Yapımcılar ise Ram Bergman ve James D. Stern.



38. Split – Parçalanmış – 2016 – IMDb:7,3

Split – Parçalanmış
Çoklu Kişilik Bozukluğu'ndan mustarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.



39. Coherence – Paralel Evren – 2013 – IMDb:7,2

Coherence – Paralel Evren
Bir kaç yakın arkadaş keyifli bir akşam yemeği için toplanırlar. Bu yemeği keyifli yapan en önemli şey ise o gece Dünya’nın hemen yanından geçecek olan bir kuyruklu yıldızdır. Fakat beklenen kuyruklu yıldız gecenin seyrini çok farklı şekilde değiştirecektir. Tam yemek zamanı elektrikler kesilir, ama etrafa baktıklarında başka yerlerde elektrik olduğunu fark ederler. Fark ettikleri bu sıra dışı olay daha fazla tuhaf şeylerin başlayacağının habercisidir. Bir anda başlarının üstünde süzülen insanları gördüklerinde dünyaya bakış ve anlayış tarzları değişiverecek ve çok farklı durumları doğuracaktır…



40. Los cronocrímenes – Suç Zamanı – 2007 – IMDb:7,2

Los cronocrímenes – Suç Zamanı
Hector karısıyla yeni bir eve taşınmakta olan, kendi halinde bir adamdır. Birgün dürbünüyle etrafı incelerken ormanda çıplak yatan bir genç kız görür. Oraya gittiğinde suratında pembe bandaj olan bir adam ona arkadan saldırır. Ardından bir kovalamaca başlar. Bu kovalamacanın sonunda Hector onu bir saat geçmişe götürecek bir zaman makinesinin yanına gelir. Zaman makinesinden sorumlu adam Hector'a (Hector 2) asla kendisiyle (Hector 1) karşılaşmaması gerektiğini onun da zaman makinesine girmesi gerektiğini söyler ve işler sarpa sarar...



41. The Jacket – Çıldırış – 2005 – IMDb:7,1

The Jacket – Çıldırış – 2005
Film, yaralı bir Körfez Savaşı gazisinin evine dönüşü ve hafıza kaybı sıkıntısı ile mücadelesi etrafında dönüyor. Jack, savaş sırasında başından ciddi yara almıştır. Kimsez olduğu için hafıza kaybının keskin anlarında ne yapacağı konusunda çok zorlanır. Bu sebeple de doğduğu yer olan Vermont’a gider. Oraya giderken otostop yöntemini kullanır. Yol üzerinde bir kadına rastlar. Arabası arıza yapmıştır ve yanında sekiz yaşındaki kızı vardır. Onlara yardım eder. Başka bir araç sahibi onları arabasına alır ve çok geçmeden bir polis kontrolü çıkar karşılarına. Jack bir gün gözlerini açar ve kendini hastanede bulur. Kayıp hafızasından kalanlar sadece bu kopuk görüntülerdir. Hayal ile gerçek arasında sürekli harket halindeki hafızasında bir an Jackie adında bir kadının evinde geçirdiği anlar belirir. Jack’i hayata döndürecek olan cevaplar nerededir? Kimdedir?



42. Holy Motors – Kutsal Motorlar – 2012 – IMDb:7,1

Holy Motors – Kutsal Motorlar
Cesar o gün her sabah yaptığı gibi işe gitmek için elinde çantası, yaşadığı görkemli malikaneden çıkar, beyaz limuzinine doğru yürür. Çevresindeki korumalar ona eşlik ederken, şoförü Celine kendisine kapıyı açar ve yol boyunca o gün tamamlamaları gereken randevularından konuşurlar. Cesar eline yaşlı bir kadın peruğu alıp onu düzeltmeye başlayıncaya dek her şey normal gibi görünmektedir. Peki gerçekten her şey bu kadar normal midir?



43. Triangle – Şeytan Üçgeni – 2009 – IMDb:6,9

Triangle – Şeytan Üçgeni
Jess arabasıyla giderken bir martıya çarparak büyük bir trafik kazası geçirir ama bu önemsiz gibi görünen kazanın hayatının gidişatını değiştirdiğinin farkında değildir.
Arkadaşlarıyla bir yat gezisine çıkar; içten içe yolunda gitmeyen bir şey olduğunu düşünmektedir, ama ne olduğunu bilemez. Yatları fırtınaya yakalanınca Jess’in içindeki huzursuzluk da artar. Neyse ki, o ve arkadaşları civardan geçen bir gemiye binmeyi başarırlar. Ancak, Jess bu terk edilmiş gemide daha önce de bulunduğuna inanmaktadır. Sırayla tüm arkadaşları öldürülmeye başlar. Ve bu vahşetin sorumlusu asla tahmin edemeyeceği bir kişidir...



44. Upstream Color – Gizli Kimya – 2013 – IMDb:6,7

Upstream Color – Gizli Kimya
Kris isimli genç bir kadın akılalmaz işkencelere maruz kalmaktadır. Kendisini zorla alıkoyan adam tarafından hem fiziksel hem de psikolojik baskı altında tutulan Kris, halüsinasyonlar arasında gerçekliği kaybetmiş bir şekilde tükenmektedir. Bu sırada domuzlar ve genç kadın arasında çeşitli tuhaf hücre transferleri de yapılmaktadır ve bu olayın bir tanığı vardır. Kris şans eseri çeşitli sorunlarla boğuşmakta olan Jeff ile tanışır. İkisi de birbirlerine yardım etmeye çalışırlar. Ancak şimdiye dek yaşadıkları deneyimler unutulacak cinsten değildir.



45. Time Lapse – Zaman Sapması – 2014 – IMDb:6,5

Time Lapse – Zaman Sapması
Üç yakın arkadaş gizemli bir cihaz bulurlar. Kısa süre sonra bu cihazın inanılmaz bir mucize gerçekleştirdiğini anlarlar. Alet, 24 saat sonrasının fotoğraflarını göstermektedir. Geleceği tahmin için kullanmaya başladıkları bu tuhaf cihaz, bir süre sonra rahatsız edici bazı fotoğraflar göstermeye başlar. Üç arkadaş, kendilerini tehlike dolu olayların tam ortasında bulurlar.



46. The Quiet Earth - 1985- IMDb:6,8

The Quiet Earth
Ters giden bir deney dünyada yalnız kalmanıza sebep olsaydı ne olurdu sorusunu cevaplayan güzel bir bilim-kurgu filmi.



47. Pandorum - 2009 - IMDb:6,8

Pandorum - 2009
Gezegenimizden çok uzaklarda bir yerlerde, karanlığın ortasında kaderine terk edilmiş bir gemi ve yollarını, yönlerini kaybetmiş ve bulundukları yere nasıl geldiklerini bile anımsayamayaan bir grup astronot ürkütücü bir gerçek ile karşı karşıya kalır. Yalnız değildirler ve insanlığın kurtuluşu onların elindedir.



48. Haute Tension- Yüksek Tansiyon - 2003 - IMDb:6,8


Okuldan arkadaş olan Alex Ve Marie sınavlarına rahat bir yerde çalışmak amacıyla Marie'nin ıssız bir yerde olan evine giderler. Eve geç saatte varırlar ve gider gitmez de yatmak için odalarına çekilirler. Kısa bir süre sonra kapı çalınır ve psikopat bir katil içeri dalıp evdekileri teker teker öldürmeye başlar.



49. 1408 - 2008 - IMDb:6,8

1408 - 2008 - IMDb:6,8
Paranormal olayları çözmekte uzmanlaşmış bir adam, Dolphin Hotel'deki 1408 numaralı odaya giriyor. Odaya yerleştikten sonra gerçek terörle yüzleşir.



50. The Ninth Gate - Dokuzuncu Kapı - 1999- IMDb:6,7

The Ninth Gate - Dokuzuncu Kapı - 1999

Nadir bir kitap satıcısı, bir iblis metninin son iki kitabını ararken, doğaüstü olaylar ile bir komplo içine çekilir. Rivayete göre bu kitap Karanlıklar Krallığının dokuz kapısını açacak bir el yazmasıdır.



51. Geomi Sup - 2004 - IMDb:6,6

Geomi Sup - 2004

Yakın zamanda dul kalmış bir televizyon yapımcısı gizemli bir ormanda izole bir eve çekilir.



52. Antichrist - Deccal - 2009 - IMDb:6,6

Antichrist - Deccal - 2009
Çocuklarını kaybettikten sonra, bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarıyor.



53. Funny Games- Ölümcül Oyunlar - 2007 - IMDb:6,5

Funny Games- Ölümcül Oyunlar - 2007
Ölümcül oyunlarda burjuvaziye olan tiksintinin şiddet yoluyla dışa vurumu söz konusu. Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva'da bir gariplik sezerler. Ertesi sabah golf oynamak üzere sözleşmişlerdir. George ve Georgie yelkenli teknelerini tamir ederken, Ann de yemek yapmaya koyulur. Bu sırada Eva’ların misafiri olarak tanıştıkları genç ve kibar görünümlü Peter (Brady Corbet) Ann’den yumurta istemeye gelir. Birden, Peter’ın içeriye nasıl girdiği konusunda şüphelenen Ann yumurtaları vermekte tereddüt yaşar ve bu, aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur.



54. The Mothman Prophecies- Gecenin Nefesi - 2002 - IMDb:6,5


Washington Post'ta gazetecilik yapan John Klein'ın hayatı karısıyla yolculuk yaptıkları esnada gerçekleşen bir trafik kazasıyla altüst olur. Yolda gördüğü şeye çarpmamak için çabalayan karısı kazadan bir süre sonra yaşamını yitirir. Mary öldükten sonra karısının çizdiği tuhaf siyah yaratığın resmini gören gören John bu yaratığın kaza gecesi karısının yolda gördüğü şey olduğunu düşünür. İki yıl sonra bir iş görüşmesi için Virginia eyaletine gitmek için yola çıkan John esrarengiz bir şekilde kaybolur ve kendini rotasına tamamen ters olan ürkütücü bir yerde bulur.



55. Basic- Tabanca - 2003 - IMDb:6,5

Basic- Tabanca - 2003
Önemli bir ordu birliğinin komutanı olan Nathan West başarılı olmasının yanısıra sert ve öfkeli kişiliği sebebiyle askerleri tarafından pek sevilmeyen bir liderdir. Bir görev esnasında meydana gelen fırtına sonrasında West kaybolur, askerlerin bir kısmı da hayata veda eder. Bu gizemli olayı aydınlatmak için göreve atanan Julia Osborne hayatta kalan askerleri sorguya alır. Başlarda işler beklediği gibi yolunda gitmezken yavaş yavaş aydınlanan sır perdesi önemli gizemleri açığa çıkaracaktır.



56. Revolver - Tabanca - 2005 - IMDb:6,5

Revolver - Tabanca - 2005
Jake Gren, hapiste yapayalnız geçirdiği yedi yılın ardından serbest kalmıştır. Takip eden iki yıl boyunca kumardan büyük paralar kazanır. Artık kendisini hapse gönderen, kumarhane sahibi Dorothy Macha’dan intikamını almaya hazırdır. Onu yardımcılarının önünde küçük düşürür ve tepetaklak eder. Bu sırada doktorlar kendisine ender rastlanan bir hastalığa sahip olduğunu ve üç gün içinde öleceğini söylerler. Bu üç gün içinde Jake’in tehlike sözcüğü altında yaşadıkları izleyicisine heyecan dolu anlar yaşatıyor. En büyük düşmanın kim olduğu ise tam bir muamma!



57. Tideland - 2005 - IMDb:6,5


Sorumsuz ebeveynlerinin eylemlerinden dolayı, genç bir kız yozlaşmış bir ülke arazisinde yalnız başına kalıyor ve fantastik hayal gücünün içinde hayatta kalma mücadelesi veriyor.
kar.



58. Izo - 2004 - IMDb:6,2

Izo Sinema
Bir yalnız samuray, kanlı intikam arayışında zaman, mekân ve sonsuzluk boyunca varoluşsal bir yolculuğa çıkar.



59. The Dark Hours - Karanlık Saatler - 2005 - IMDb:6,1

The Dark Hours - Karanlık Saatler
Çekici bir psikiyatr olan Dr. Samantha Goodman (Kate Greenhouse), eşi ve kız kardeşiyle dağ evlerinde huzurlu bir hafta sonu geçirmek için yola çıkar. Ancak eski bir hastasının beklenmedik ziyareti Samantha’nın planlarını alt üst eder. Hastası Harlan Pyne’ı (Aidan Devine) işlediği cinsel suçlardan ötürü tedavi etmiştir. Ancak Pyne, yasadışı olduğunu düşündüğü bu tedavinin intikamını almak için geri dönmüştür. Samantha ve ailesini gece boyunca tuhaf psikolojik oyunlar oynamaya zorlar. Genç doktor, Pyne ve suç ortağını alt etmeye çalışırken beklenmedik sırlar da açığa çıkar. Bu korkunç gece boyunca kaçmak imkansız, gerçek şüpheli ve intikam tatlı olacaktır.



60. Project Almanac - 2015 - IMDb:6,5

Project Almanac

Bir genç, eski doğum günü kayıtlarında bir anda olmaması gereken bir silüet görür. Biraz daha dikkatli incelediğinde bunun bizzat kendisi olduğunu fark eder ve olaylar hiç beklemediği bir noktaya doğru ilerler.



61. Koyaanisqatsi– 1982 – IMDb:8,3

Koyaanisqatsi– 1982
1983 yılı itibariyle devrim niteliğinde olan film hayatın imgesel dengesine(ve dengesizliğine) yakılan bir ağıt niteliğinde. Görüntüden görüntüye geçerek, sonunda tüm görüntülerin tek bir görüntünün yansımasından ibaret olduğunu ispatlamaya çalışan film, tabiat bilimleriyle ve sosyal-antropolojiyle bağlarını sıkılaştırıyor.Povaqqatsi ve Naqoyqatsi ile beraber oluşan bir üçlemenin ilk ayağını teşkil ediyor.



62. The Bourne Serisi – Geçmişi Olmayan Adam – 2002 – IMDb:7,9

The Bourne Serisi – Geçmişi Olmayan Adam
Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.