Ads Top

En İyi 3 FTP Programı (Windows, macOS ve Linux)


FTP yani File Transfer Protocol (Dosya Transfer Protokolü) büyük dosyaları internet üzerinden aktarmak söz konusu olduğunda, ya da web hosting hizmetlerinde kullanılan ve web sitenizin dosyalarını hosting sunucusuna transfer edebileceğiniz FTP / SFTP neredeyse herkesin tercih ettiği çözümdür.
Son derece güvenilir ve işini yapan çok sayıda ücretli FTP (Dosya Aktarım Protokolü) uygulaması olmasına rağmen, birkaç ücretsiz FTP hizmetini bir seçenek olarak tutabilirsiniz.

Bu yazımda, Windows, macOS ve Linux işletim sisteminde çalışabilen bazı ücretsiz FTP uygulamalarının yanı sıra , herhangi bir uygulama olmadan bile FTP üzerinden dosya aktarmak için kullanabileceğiniz bazı alternatif yöntemleri paylaşmak istiyorum .
Bunları aşağıda inceleyelim.



1- FileZilla

FileZilla, FTP, SSL / TLS üzerinden FTP (FTPS) ve SSH Dosya Aktarım Protokolü'nü (SFTP) destekleyen en sevdiğim açık kaynaklı FTP istemci diyebilirim.
Devam eden dosya aktarımları ve durumlarıyla birlikte birden çok bağlantıya bağlanmanıza ve görüntülemenize izin veren sekmeli bir kullanıcı arabirimi ile birlikte gelir.
IPv6 ve 4GB'tan büyük dosya aktarımlarını destekler.

FileZilla hakkında beni daha çok etkileyen şey, uzaktan dosya düzenlemeyi ve ayrıca SOCKS5 ve FTP-Proxy'yi desteklemesidir . Dosyaları yüklemek / indirmek için kolay bir şekilde sürükle ve bırak desteği içerir.

Ayrıca, dosyaları uzaktan arayabilir, istemciye birden çok dilde erişebilir ve tarama deneyiminizi bozmasını önlemek için dosya aktarımlarında hız sınırını yapılandırabilirsiniz.

FileZilla, Windows, MAC ve Linux ile tamamen uyumlu olarak çalışan ücretsiz bir FTP programıdır.



2- CrossFTP

CrossFTP, tek seferde dosyaları aktarabilen ücretsiz bir istemcidir . İstemci, sekmeli arabirimi sayesinde tek bir pencerede birçok siteye bağlanabilir.
Arşivleri doğrudan arayüzünden sıkıştırmanıza, ayıklamanıza ve göz atmanıza olanak tanır .
Güzel bir özellik olarak, uluslararası olarak kodlanmış dosyaları destekler ve dosyaları doğrudan aramaya izin verir.

Kullanımı çok kolay olduğunu düşünüyorum. Hepsi bu kadar değil, CrossFTP, Amazon S3, Google Cloud Storage ve Amazon Glacier'ı ve sitelerinizi şifreleyerek güvence altına alma yeteneğini destekler.

CrossFTP, Windows, MAC ve Linuz ile tamamen uyumlu olarak çalışan ücretsiz bir FTP programıdır.



3- FireFTP

FireFTP, diğer FTP programları gibi uygulama olarak değil de, Mozilla FireFox tarayıcısı üzerinde eklenti olarak çalışıyor. Bu yüzden kolaylıkla test edebilirsiniz ve fazladan bir uygulama açmadan, tarayıcınız üzerinden dosya paylaşımı ve transferi yapabilmenize imkan sağlamaktadır.

FireFTP, Windows, MAC ve Linuz ile tamamen uyumlu olarak çalışan ücretsiz bir FTP programıdır.



Diğer Alternatifler

Windows Gezgini

Windows Gezgini'ni FTP aracı olarak kullanabilirsiniz. Ayrıntıları aşağıdaki biçime göre eklemeniz yeterlidir:ftp://username:password@ftp.server.com/

DOS Komut Satırları

Pencerenin Komut İstemi FTP'yi destekler. Güzel bir GUI ile gelmiyor, ancak yine de işyapar. Pencerenin DOS Komut İstemi aracılığıyla FTP'ye nasıl bağlanacağınız aşağıda açıklanmıştır:
  • Masaüstünde Başlat'ı tıklayın ve Çalıştır'ı seçin.
  • "Cmd" yazın ve enter tuşuna basın.
  • Komut İstemi'ne FTP yazın.
  • Şu siteye bağlanın: open ftp.server.com
  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriniz.
Komut İstemi ile FTP aktarımı oldukça kolaydır. Ancak komutlara aşina değilseniz veya dosya aktarımında sorun yaşıyorsanız , komutlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için HELP yazın ve enter tuşuna basın veya bu komut listesine göz atabilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.