Ads Top

Ride Like a Girl Hakkında


Avusturalyalı Jokey olan Michelle Payne'in hayatını anlatan gerçek bir hikayeye dayanan olağanüstü bir film.

Michelle Payne , yarış atı eğitmeni olan Paddy Payne'in on çocuğundan en küçüğüdür. Michalle daha çok küçükken annesini kaybeder ve Down Sendromlu kardeşi Stevie ile birlikte büyürler.
Paddy'nin çocuklarının neredeyse tamamı jokey olmak için büyüyor ve bu en küçük kızının hikayesidir. 

Küçüklüğünden itibaren Avusturalya'nın en önemli At yarışı olan Melbourne Cup'a katılma hayali kuran Michelle'in tüm zorluklara rağmen 2015 yılında Melbourne Cup'da uzun süredir Jokeyliğini yaptığı ve bir çok yarış kazandığı Prince of Penzance adlı at ile birlikte yarışmasının hikayesini anlatıyor.

Özellikle benim gibi 90 lı ve 2000 li yıllarında başlarında ergenlik-gençlik dönemlerini yaşayanların bir kısmı için At Yarışlarının yeri başkadır.
O yıllarda İddaa, internet üzerinden bahis vs yoktu, elimize bir kaç milyon lira :) geçince bir heves eder At yarışı oynardık, paramız olmasa da takip ederdik. Ganyan bayisinde canlı olarak at yarışlarını takip edip, o heyecanı yaşamak başka bir aksiyondu.

Bu filme benzeyen ve yerli yapım olan Efsane At Bold Pilot'ın ve ünlü jokey Halis Karataş'ın hayatını anlatan "Bizim İçin Şampiyon" filmini de tavsiye ederim. O filmi de izledim en kısa sürede o filmi de blogumda anlatacağım.

Prince of Penzance
Prince of Penzance
Küçük bir kız olarak, Michelle Payne (Teresa Palmer) imkansızın hayalini kuruyor: Melbourne Kupası'nı kazanmak!  at yarışının en zorlu 3.219 km lik yarışı.
10 çocuğun en küçüğü Michelle, bekar baba Paddy (Sam Neill) tarafından yetiştirilir. Payne jokey olmak için 15 yaşında okulu bırakıyor ve jokeylik serüveninde bir çok başarısızlıktan sonra nasıl kazanması gerektiği babasıyla yaptığı eski eğitimlerden hatırlıyor.
Ancak bir aile trajedisi yaşanıyor, ardından ölümcül bir yarış kazası geçiriyor, ve jokeylik kariyerinin bitme tehlikesini yaşıyor.
Ancak babası ve erkek kardeşi Stevie'nin sevgisiyle Michelle pes etmeyecek. Tüm tıbbi tavsiyelere ve kardeşlerinin protestolarına karşı, o biniciliğe devam etme kararı alıyor ve
kardeşi Stevie sayesinde kendisi gibi bir çok problem yaşamış Prince of Penzance ile tanışıyor. Birlikte rüya bir yarış için imkansız olasılıkların üstesinden gelirler: 1861 de ilki düzenlenen Melbourne Kupası'nda 2015 yılında yapılan bir yolculuk.
Ride Like A Girl, Michelle Payne'in inanılmaz gerçek hikayesi.

Ride Like a Girl Official Trailer








Filmin sonunda bahsi geçen yarışın gerçek görüntüsü. Spoiler içerebilir, filmi izledikten sonra bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.