Ads Top

Favori Renginiz Olsun - Erkekler İçin Stil Önerileri

Erkekler için stil önerilerinde bu yazımızın konusu Favori Renginiz Olsun!
Erkek giyiminde en önemli şey doğru kombin seçimidir, diğer önemli konu da bir stilinizin olmasıdır.
İşe giderken bir gün takım elbise giyerken, diğer gün yırtık pantolonla birlikte salaş bir tişörtle gitmemeniz gerekir. Bu tamamen karmaşa yaratacaktır ve çevrenize tuhaf gözükecektir.
Böyle bir duruma düşmemek için belirli bir stil ve tarzınızın olması gerekir, şimdi adım adım nasıl stil ve tarz yaratacağınızdan bahsedelim.

Bu yazımızda favori renk kullanımınızın ne kadar önemli olduğunu ve renklerin psikolojik etkilerinden bahsedeceğiz.

Nasıl ki bir gün klasik giyinip ertesi gün alabildiğince spor giyinmememiz gerekiyorsa, renkleri de karman çorman kullanmamamız gerekir.

Kıyafetlerinizi alırken, kendinize bir, belki iki tane size yakışan ve giymekten hoşlandığınız renk seçmelisiniz. Sevgiliniz, iş arkadaşlarınız ya da yakın arkadaşlarınız size giyim hediyesi almak istediğinde ilk önce tarzınız, ikinci olarak da favori renginiz akıllarına gelmeli ve seçimlerini buna göre yapmalılar.

Favori renginizi seçerken yaz ve kış olarak ikiye ayırabileceğiniz gibi, tüm sezonlar için aynı rengi de stilinizi oluştururken kullanabilirsiniz.

Ayrıca temel renklerin yanında ara renkler konusunda bilgi edinmeye çalışın (fuşya, lila, su yeşili, cam göbeği, vizon, ekru, taş rengi, mint yeşili, yavruağzı, nar çiçeği vs..) ara renklerin neye benzediğini bunların adlarını duyduğunuzda neye benzediğini ya da bu renklerden birisini gördüğünüzde adlarını ne olduğunu üç aşağı beş yukarı bilin, bir rengi gördüğünüz kırmızı tondaysa kırmızı deyip geçmeyin.



Temel renk psikolojisini öğrenin, renk psikolojisini anlamak stilinizde iletmek istediğiniz mesajı yansıtmanızda yardımcı olacaktır.

Beyaz: Temizlik, saflık ve güven hissi verir. Hüzünlendirir.
Siyah: Konsantrasyonu ve özgüveni arttırır.
Mavi: Özgürlük hissi verir ve sakinleştirir.
Yeşil: Dinlendirir ve huzur verir.
Kırmızı: Tansiyonu ve kan akışını hızlandırır. İştah açar.
Sarı: İnsana heyecan ve canlılık verir. Dikkat çekicidir.
Mor: Bilinç altını olumsuz etkileyebilir.
Pembe: Neşe, güven ve rahatlık verir.
Turuncu: İştah açar. Yorgunluğu giderir.
Lacivert: Düşünce gücünü arttırır. Ciddiyet verir.
Kahverengi: Toplum içinde rahatlık ve güven verir.
Gri: Uzlaştırıcıdır. Yoğun kullanılırsa bunaltıcı olabilir.



Ayrıca renk teorisini anlamak ve kombinlerinizi şekillendirmek için mutlaka;

Araştırmalara göre bazı renkler çekici görünmede diğer renklere göre daha baskın olduğunu ortaya koyuyor.

2010 yılında Evrimsel Psikoloji dergisinde yayınlanan bir çalışmada, bazı araştırmacılar, belirli renklerin genel olarak diğer insanlarda daha çekici olarak algılanıp algılanmadığını bilmek istemişlerdir.

Bu çalışmada, araştırmacılar standart aydınlatma koşullarında altı farklı renk tişört giymesi için 18-22 yaşarında (yarısı kadın , yarısı erkek) olmak üzere 20 kişilik bir test gurubu oluşturmuştur.

Kullanılan Renkler ise :
  1. Mavi
  2. Sarı
  3. Siyah
  4. Yeşil
  5. Kırmızı
  6. Beyaz

Elde edilen 60 fotoğraf rastgele sırada, bir ekranda (30 kişiye) karşı cinsteki deneklere gösteriliyor. Deneklerden her bir resmin çekiciliğini 10 puanlık bir ölçekte (1 = çekici değil, 10 = çok çekici) derecelendirmesi isteniyor.

SONUÇLAR:
Kadınlar erkeklere puan verdiğinde, Kırmızı ve Siyah tişört giyen kişileri, diğer renk tişört giyen kişilere göre daha çekici olarak değerlendirdiler.
Azalan düzende (en çoktan en az çekiciliğe), renkler şu şekilde derecelendirilmiş: Kırmızı, Siyah, Mavi, Yeşil, Sarı ve Beyaz. Beyaz en az çekici.

ÇALIŞMA 2:
Araştırmacılar tam olarak neler olduğunu bilmek istediler. İki olasılık var:
  1. İlk olasılık, Kırmızı ve Siyah giyen kişilerin daha çekici olmaları ve Yeşil, Sarı ve Beyaz giyen kişilerin daha az çekici olmaları.
  2. İkinci olasılık, Kırmızı ve Siyah, giyen kişinin daha çekici hissetmesini sağlaması ve bu etkinin ne kadar güvende hissettirdiğinin kişinin ifadesini değiştirmesidir. Sonuç olarak, bu özgüven yüzlerinde ortaya çıktı mı? (daha çekici görünen  renkler daha çekici yüz ifadelerini ortaya çıkardı mı?)
Bu olasılıklardan hangisinin doğru olduğunu test etmek için araştırmacılar tişörtün renginin dijital olarak değiştirildiği ikinci bir çalışma yaptılar.
  1. Bu şekilde, kullanıcının yüz ifadesi her zaman aynı olmalıdır. Değişen tek şey tişörtün rengi oldu..
  2. Bu koşullar altında bir kez daha, denekler resimleri ne kadar çekici gördüklerine göre değerlendirdiler.
SONUÇLAR 2:
  1. Bu sefer de tişörtün rengi hala fark yarattı.
  2. Kadınlar karşı cinsin çekiciliğini değerlendirdiğinde, Kırmızı ve Siyah hala en çekici renkler olarak değerlendirildi ve Sarı en az çekici olarak değerlendirildi (Mavi, Yeşil ve Beyaz ortada bir yerlerde yer aldı).
  3. Erkekler diğer erkeklere puan verdiğinde, Kırmızı ve Siyah bir kez daha en çekici olarak değerlendirildi ve Sarı ve Beyaz en az çekici olarak değerlendirildi.
Benim favori rengim Haki ve Siyah. Giyimimde genelde bu renkleri kullanırım.

Peki sizin favori renginiz hangisi?

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.