Ads Top

Gonzalez Inarritu’nun Ölüm Üçlemesi

Tam adı Alejandro González Iñárritu olan Meksikalı yönetmenin Ölüm Üçlemesi olarak bilinen tematik film üçlemesi olan ve "Kesişen Hikayeler" olarak nitelendirebileceğimiz üç filminden size bahsetmek istiyorum.

Öncelikle Tematik Üçleme dediğimiz filmler, normalde bildiğimiz seri filmler gibi değil de; birbirinin devamı olmayan, oyuncuları farklı ama tarzları, konuları işleyişleri bakımından ilişkili olan ve aynı yönetmenin elinden çıkan filmlerdir.

González Iñárritu'nun "Ölüm Üçlemesi" diye adlandıracağımız bu üç filmde; farklı yaşam standartları ve bambaşka hayatları olan insanların, aslında hayatın herhangi bir noktasında birbirlerinin hayatlarını bambaşka bir çizgiye doğru gitmesinde ne denli etkili olabileceğini bize çarpıcı bir şekilde göstermekte.

  • Amores Perros - Paramparça Aşklar Köpekler - IMDb: 8,1
  • 21 Grams - IMDb:7,7
  • Babel - IMDb:7,5



Amores Perros - Paramparça Aşklar Köpekler - IMDb: 8,1 


Paramparça Aşklar Köpekler, üçlememizin ilk filmi ve serideki diğer filmlerde de göreceğiniz üzere 'kesişen hayatlar' hikayesiyle konuyu işliyor.
Film Meksika'da geçiyor, çeşitli sosyal statülerine sahip üç insanın bir trafik kazasıyla birlikte kesişen hayatlarını ve benzeşen öykülerini işliyor.
Genç Octavio, geçimsiz ağabeyi ve yengesiyle birlikte yaşıyor. Hiçbir işi olmayan Octavio'nun tek derdi yengesine karşı beslediği büyük aşk.
Diğer yandan başarılı bir kariyere sahip olan Daniel ise yolunda giden evliliğini bırakıp başka bir kadını seçiyor.
Eski bir suçlu olan El Chiavo ise kendinden yaşça küçük bir kıza vurulmuş durumda.
Meksika'nın arka sokaklarında dönen yasadışı olaylardan biri olan köpek dövüşü, hikayenin tüm karakterlerini ilginç bir şekilde bir araya getiriyor.
Meksika'nın Pulp Fiction'ı olarak da anılan Amores Perros, katıldığı tüm festivallerde ödül kazanmıştır ve kimilerine göre milenyumun ilk başyapıtı olarak adlandırılmaktadır

Amores Perros - Paramparça Aşklar Köpekler Fragman





21 Grams - IMDb:7,7


21 gram zaman geçişleri ile dikkati çeken film, Sean Penn, Benicio Del Toro ve Naomi Watts gibi isimleri oyuncu kadrosunda barındırmasıyla da oldukça iddialı bir yapım.
Film, adına “rastlantı” diyerek, karşısında yetersizliğimizi fark ettiğimiz evrensel bir güç aracılığı ile üç kişinin, yollarını kesiştiren bir trafik kazasını konu alıyor.
Paul Rivers, eşini seven ve hayatta kalmak için kalp nakline bel bağlamış, ağır hasta bir matematik profesörüdür.
Christina Peck, bir zamanlar uyuşturucuyu da çare arayışlarına dahil ettiği mutsuzluğunu ardında bırakmış, iki kız çocuk annesi bir ev kadınıdır.
Jack Jordan ise türlü kirli işlere bulaşmış, sonrasında eşi ve çocuklarına sahip çıkarak, mutluluğu dini inanışta bulmuş, eski bir sabıkalıdır.
21 Gram filmi, kahramanlarını, ardı arkasına eklenen rastlantılarla, sevgi, sadakat, cesaret, tutku ve suçluluk gibi duygularla yüzleştirirken, “şans” denen şeyin hayatları, telafisi mümkün olmayan biçimde nasıl değiştirebildiğini gözler önüne sermektedir.

21 Grams Fragman




Babel - IMDb:7,5


Yollara düşmüş bir karı-koca; kulakları duymayan, konuşamayan bir Japon genç kız ve ailesi; Meksika'da hayatta kalmaya çalışan bir çocuk bakıcısı ve Fas'ta yaşayan çocuklar...
Babaların tüfekleriyle oynarken bütün bu birbirinden uzak insanların hayatını birbirine bağlayan çocuklar, 'insan'a dair yaşanagelen bir felaketi ivmelendireceklerdir.
Farklı kıtaların insanları, bir silah ateşiyle beraber hayatlarının seyri birbirlerine bağlanacaklardır.
Alejandro Gonzales Inarritu'nun Guillermo Arriaga ile beraber çıktıkları yoldaki üçüncü filmi olan Babil'in oyuncu kadrosunda Brad Pitt, Cate Blanchett ve Gael Garcia Bernal gibi oyuncular paylaşıyorlar

Babel Fragman

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.