Ads Top

Polisport Georgia Çamurluk İnceleme

Kış geldi, yağmurların iyice çoğaldığı şu günlerde çamurluk olmadan ıslak zeminde bisiklet sürmek eziyetten başka bir şey olmuyor.
Hadi tepenizden yağan yağmur neyse de yerden gelen çamurlu su fazla rahatsız edici oluyor.
Üstelik hem sırtımızdan belirli bölgeler yoğun bir şekilde ıslandığı için kurumuyor hem de yüzümüze gözümüze gelen çamurlu su tehlike arz ediyor.

Geçtiğimiz günlerde aldığım ve belirli bir süre kullandığım çamurlukların montajından kullanımına kadar iyi ve kötü yanlarını aktaracağım.

Test Edilen Ürün:

  • Marka: Polisport
  • Model: Georgia Çamurluk
  • Malzeme: Fiberglas
  • Uygun teker ölçüsü: 700x51mm 
  • Montaj telleri: 3mm çelik paslanmaz tel
  • Ağırlık: 620gr 
  • Kullanılan lastik ölçüsü: 700x37mm

    Montaj İçin Gereken Malzemeler:

    • Demir testeresi
    • Tornavida
    • Pense
    Ürün her ne kadar 700x51mm dese de 51mm lastik için uygun olmayacaktır, çamurluğun genişliği zaten 51mm muhtemelen 700x45mm lastiğe kadar kullanılabilir.

    Ürünün montajı aslında kolay ama pratik değil.
    Bisiklette en sevmediğim şey bir şeyleri kesip biçmektir, maalesef bu çamurlukta; kadroyla çamurluğu birbirine tutturan çelik tellerin ucundan fazla gelen kısmı kesmek icab ediyor, işin içinde kesip biçme  olunca da montajda hata yapmamak önemli, eksik kesersek tekrar kısaltmanız gerekir bu da fazladan işçilik ve yorgunluk demek ama fazla kesersek vay halimize, özellikle fazla kesmemeniz gerekl, fazla kestiğiniz de çamurluk kullanılamaz olur ki paranız boşa gitti demektir.


    Ürünün içerisinde gelen kullanma kılavuzunda Türkçe dil desteğinin de olması ve fotoğraflarla anlatılması montajı kolaylaştırıyor ama bu kesme işi biraz oyalayıcı, pratik olmamasının nedeni de kesip biçme olayından kaynaklı. Bazı çamurluklarda bu kısımlarda vida bulunuyor ve istediğiniz uzunluğu vidayla ayarlıyorsunuz.

    Çamurlukların uzunlukları gayet güzel, sadece ön çamurluğun alt tarafından ayakkabılara su sıçrayabiliyor. Bu kısımı daha uzun olan çamurlukların fiyatı da malum; hem çok pahalı hem de Türkiye`de bulamadım.
    Bu kısım için çeşitli düşüncelerim var, oraya bir parça ayarlayıp sabitleyebilirsem süper olacak, eğer bir çözüm bulabilirsem buradan paylaşırım.

    Çamurlukların kadroyla bağlantıları sağlayan teller 3mm ve çelik malzemeden yapılmış, oldukça sağlam ve yamulmaz bir yapıya sahip, böyle olunca da çamurluklar yolda giderken sallanıp ses yapmıyor, zaten çamurluğun asıl ağırlık yapan kısımları da bu çelik teller.
    Asfalt yolda ve toprak yolda deneme fırsatım oldu, her iki yolda da çamurluklar sallantıdan dolayı ses yapmadı, tekere sürtme gibi bir problem de olmadı.

    Sonuç olarak fiyat performans olarak gayet güzel ve kullanışlı bir ürün, yazıda da belirttiğim gibi çamurlukların tek olumsuz yanı fazla gelen telleri kesmek.



    Hiç yorum yok:

    Blogger tarafından desteklenmektedir.