Ads Top

Funkier 10 Panel Active Shorts - İnceleme

Özellikle yol bisikletçilerinin ya da uzun turlar yapan bisikletçilerin olmazsa olmazlarındandır Pedli Taytlar. Bisiklet kullanmayanların "tayt" kelimesini duyduklarında yadırgayarak baktıkları ama bisikletçiler arasında yemek içmek kadar doğal karşılanan bir üründür pedli tayt, kullanılmadığı zaman sele batması dediğimiz olay başa gelir ki; 3-4 gün sandalyede bile oturmak rahatsızlık verir.


Bu yazımda sizlere Funkier markasının 10 panel pedli taytını tanıtacağım. Funkier ülkemizde satılmasa da yaygın ve kaliteli ürünleri olan bir markadır. Fiyat performans olarakta rakiplerine göre avantajlı sayılabilir.

Peki bu 10 panel dediğimiz nedir? Pedli taytlar genelde 7 panelle başlar, 10-15-19 şeklinde kategorize olur, panel sayısı ne kadar yüksekse o kadar konforlu demektir.

Uzun bir süre Brooks sele kullandıktan sonra tur bisikletimi satıp yol bisikletine geçtiğimde Brooks selenin konforundan sonra yol bisikleti selesi çok rahatsız gelmişti. Biraz araştırma yaptıktan sonra Funkier markasının 10 panel modelini tercih ettim.


Askısız tayt olmasına rağmen bel kısmı yüksek olduğu için beliniz açılmıyor, ped kısmı tahminimden daha konforlu çıktı, günlük 100-150 km arası sürüşler ve iki gün üst üste 100+km lik sürüşlerde bile bir rahatsızlık yaşamadım.

Nefes alabilen kumaşı sayesinde terleme ve kaşıntı yapmıyor.
En az 20 sefer yıkanmasına rağmen ped kısmında konfor kaybı ve dikişlerinde açılma olmadı.

Pedli tayt almayı düşünüyorsanız alternatiflerinizin arasına eklemenizi tavsiye ederim.

Güncelleme - 10/03/2015

  • Ürünü yaklaşık 2000km dir kullanıyorum, ped kısmında bir deformasyon olmadı, hala ilk günkü konforu yaşıyorum.
  • Dış kumaşında ve dikişlerinde sökülme, yıpranma, pamuklanma olmadı. 
  • Bacak kısımlarında yer alan kaymayı önleyen silikon şeritlerde bir deformasyon olmadı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.