Ads Top

En Çok Yorum Alan ve Önerilen Bisiklet Seleleri Hangileri

Günümüzde bisiklet kullanımında büyük artış görülüyor. Bu artış bisikletin sele ve diğer parçalarında fiyat artırımına neden oluyor. Fiyatların artması bisiklet kullanıcısını etkilemedi. Gün geçtikçe bisiklet kullanımı artmaya devam ediyor.


Küresel anlamda devletler bisiklet kullanımını artırma politikaları uyguluyor. Dünya ekonomisine ve doğal hayat katkı sağlıyor. Çevreye herhangi bir zarar vermemekle beraber sağlıklı yaşamı destekliyor.


Bisiklet kullanımının bir diğer artısı olarak sağlıklı yaşama destek sağlıyor.


Bisiklet Selesi Seçerken Dikkat Edilecek Hususlar

Günümüzde bisiklet kullanmak ayrıcalık haline geldi. Doğal yaşamı desteklemesiyle beraber sağlıklı hayat için önemi büyüktür. Bisiklet kullanımında dikkat edilecek hususlar mevcuttur. Bunların başında bisiklet selesi seçimi nasıl olmalıdır, alırken nelere dikkat etmek gerekir? soruları gelmektedir.


Bisiklet parçalarının doğru seçimi çok önemlidir. Eğer bisiklet uzun yolda kullanılacaksa bisiklet parçalarına ve aksanına bakım gerekiyor. Bu bakım sayesinde hem bisiklet kullanımı rahat olur hem de uzun sürede herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.


Bisikletin parçalarını seçerken birçok önemli unsur mevcuttur. Parça seçiminin en başında ise bisiklet selesi seçmek geliyor.


Bisiklet selesi seçerken dikkat edilecek hususlar:

  • Bisiklet selesi konforlu olması lazım
  • Geniş bir yelpazesi olmasına dikkat edin.
  • Uzun yolda kullanılacak bisikletler için sert sele olması gerekir.
  • Ergonomik yapısı vücudunuza göre olması gerekir.
  • Bu şartlar göz önüne alındığı vakit bisikletinizin selesi sizi hiç yormaz.


Bisiklet Sele Modelleri

Büyük şehirlerde trafik sorununu azaltmak için bisiklet kullanımını artırmaya yönelik politikalar hayata geçiyor. Büyük şehirlerde hava kirliliğini, ses kirliliğini önlemek için bisiklet kullanım alanlarını ve yollarını genişletiyorlar.


Belediyeler bisiklet kullanımı artırmak için bisiklet yolları oluşturmaktadır. Yolların aktif kullanım rahatlığı olduğu için bisiklete olan rağbet artıyor. Şehir aralarında yer alan mavi bisiklet yolları sayesinde bisiklet kullanımı artıyor.


Bisiklet kullanımı için gerekli olan bazı bilgiler gereklidir. Bunlar hem güvenliği sağlıyor hem de bisikletin rahat kullanımını sağlıyor. Öncelikle bisiklet sele modelleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.


Bisiklet sele modelleri cinsiyet, boy, kilo, uzun yol ve kısa yol gibi faktörlere göre değişiyor. Bisiklet modelleri ilk çıktığı yıllarda sığır derisinden yapılıyordu. Günümüzde ise plastik, sentetik, karbon gibi maddelerden yapılıyor.


Bisiklet Selesi Nasıl Takılır?

Bisiklet parçalarının en önemlisi olan seleleri takarken iki bölüm dikkate alınır. Bu iki parça oturma bölümü ve bisiklete bağlanan destek bölümü olarak isimlendiriliyor. Birbirinden rahatlıkla ayrılan bu parçalar bisiklete iki aşamada takılır.


Bisikletin kadro alanına destek bölümü yerleştirilir. Bazı sele modellerinde sıkıştırma klipsi kullanılırken bazı modellerde sıkıştırma somonu kullanılır. Sele destek gövdesi sürücünün boyuna göre ayarlanır.


Sele destek gövdesi ayarlandıktan sonra selenin oturma bölümü yerleştirilir. Sele oturma bölümünü seçerken yol mesafesi ve ergonomik olmasına dikkat etmek gerekir.


Bisiklete Göre Sele Seçimi

Bisikletin sele kısmı sürücüye göre ayarlanabilir olması gerekir. Sele bölümü sürücünün bacak boyuna ve sürüş tarzına göre farklılık gösterir. Farklı ihtiyaç ve koşullara göre sele seçimi yapılır.


Kısa mesafelerde kullanılacak bisiklet için yastıklı sele modelinin seçilmesi uygundur. Yarışçılar için dar sele daha uygundur. Dar seleler bacak hareketleri daha hızlı şekilde yapmanıza olanak sağlıyor. Yarışma esnasında bisiklet yarışçısının ağırlığını sele ve gidon arasında eşit şekilde paylaşır.


Dağ bisikleti kullanacaklar vücut ağırlığını selenin arka tarafına vermesi gerekiyor. Dar seleler engebeli arazide yokuş aşağı inerken etkin kullanım sağlıyor. Bisiklet sürücüsünün ağırlığını selenin arka tarafına vererek konforlu sürüş imkanı sağlar.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.