Ads Top

İçerik Üreticileri İçin En İyi Ücretsiz Görsel Siteleri

İster blog yazarı olun, ister sosyal medya uzmanı! İçerik üreticilerinin, anlatığı konuyu daha etkili hale getirmek için, içeriği destekleyici görsel kullanmaya ihtiyacı vardır.


Her zaman kendi çektiğimiz fotoğraflar bu ihtiyacı karşılamaz. İnternetten bulunan rastgele bir fotoğraf yüzünden de telif problemi yaşamak istemeyiz.


Stok fotoğraf aradığımızda ise, genelde ya hep aynı türde görsellere ulaşırız ya da farklı olanlar için ücret ödememiz gerekir. Shutterstock iyi hoş ama size oldukça fotoğraflar size oldukça pahalıya mal olabilir.


Son zamanlarda artan ihtiyaçlar doğrultusunda, telifsiz ve ücretsiz yüksek kaliteli olarak kullanabileceğiniz stok fotoğraflar sunan sitelerde artış mevcut.


Bu yazıda, aralarında seçim yapabileceğiniz, birbirinden güzel görseller sunan ve bazıları da belirli konseptlerde bu görselleri sağlayan web sitelerini derledik.


Bu web sitelerinden bazılarında, uygun şekilde atıfta bulunmak gerekiyor, bu sebeple kullanacağınız görsellerin lisans koşullarını dikkatlice okuyun. Ayrıca ücretsiz olarak bu görselleri sunan fotoğrafçıları yorumlarla ve zaman zaman bağışlarla taktir etmek gerekir.


Son olarak bu sitelerdeki görselleri kullanabilmeniz için bir çoğuna üye olmanız ya da eposta listesine abone olmanız gerekebilir.



Canva



Canva, yalnızca stok fotoğraf sunan bir web sitesi değil, aynı zamanda, tasarım şablonları, duvar kağıtları, simgeler vb… farklı ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz, aynı zamanda ücretsiz çevrimiçi grafik tasarım aracı da sunan bir web sitesi.



Pexels



Pexels, hazır fotoğraf ve hazır görüntü sağlayıcısıdır. 2014 yılında Almanya’da kuruldu ve 3,2 milyondan fazla ücretsiz stok fotoğraf ve video içeren bir kütüphaneye sahip.




Pixabay



Pixabay, sunduğu tüm görselleri kamu malı olarak lisanslar. En güzel resim ve videoları bulun, ücretsiz biçimde indirin. Ücretsiz ticari kullanım, kaynak göstermeniz gerekmez, yüksek kalitede görseller barındırır.




Unsplash



Kişisel veya ticari projelerde özgürce kullanabileceğiniz bu web sitesi en ünlü görsel içerik sunan sitelerden birisi diyebiliriz. Ayrıca duvar kağıtları, desenler vs… de bu bulunmakta




Life of Pix



Life of Pix, hiçbir telif hakkı kısıtlaması olmadan ücretsiz yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etmenizi sağlar. Size bir dizi seçenek sunmak için haftalık olarak yeni fotoğraflar da eklenir.




Magdeleine



Kategorilere veya lisanslara göre arama yapmak yerine, resimlerde öne çıkan baskın renk üzerinden de arama yapabilirsiniz.




Burst



Burst, küresel bir fotoğrafçı topluluğudur ve binlerce görseli bünyesinde barındırıyor. Güzel bir kategorizasyonu bulunmakla birlikte, yüksek kalitede ücretsiz olarak indirilebilir.




Stock Snap



Stock Snap, haftalık olarak yeni görseller sunmakla birlikte bir görselin ne kadar görüntülendiğini ve indirildiğini göstermekte.




Death To The Stock Photo



Death to Stock, size en taze otantik stok fotoğraf ve videoları sağlayan bir üyeliktir; sınırsız indirme ve her ay eklenen yeni çalışma ile. Daima trend olun. Sadece bu web sitesine abone olarak, her ay gelen kutunuza ücretsiz stok fotoğraflar alacaksınız. Bu web sitesi Allie ve David tarafından “dünyayı kötü stok fotoğrafçılıktan [kurtmak]” amacıyla yapılmıştır.




Turbo Photo



Daha yüksek kaliteli, profesyonel stok görseller için, Turbo Fotoğraf görsellerini bulmak üzere arama çubuğunu kullanın. Ücretsiz Görseller blogunu ziyaret edin ve abone olun.




PicJumbo



PicJumbo, Kasım 2013’ten beri, tasarımcılara birlikte çalışacakları ücretsiz kaynaklar sağlamak için ücretsiz fotoğraflar dağıtmak amacıyla faaliyet gösteriyor . Kişisel ve ticari olmayan kullanım için ücretsiz stok fotoğraflar , arka planlar ve ücretsiz yüksek çözünürlüklü görseller.




Getrefe



Farklı bir bakış açısına sahip fotoğraflar arıyorsanız, buna bir şans verebilirsiniz. Burada kişisel ve ticari projeler için ücretsiz mobil fotoğraflar bulacaksınız.




Jeshoots



Jeshoots, Jan Vasek’in orijinal tematik fotoğraflarını ve maketlerini ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir fotoğraf bankasıdır. “Dünyayı daha iyi hale getirmek istiyorum, bu yüzden fotoğrafları ve Mockup’ları ücretsiz olarak sunuyorum!” diyerek 2014 den beri içerik sağlayan Jan Vasek’ teşekkürlerimizi sunuyoruz.




Cupcake



Cupcake sitesindeki tüm fotoğraflar Jonas Wimmerström tarafından çekilmiştir ve Creative Commons CC0 lisansı altındadır. Bu, işi ticari amaçlarla bile olsa, hiçbir ücret ödemeden veya izin istemeden kopyalamakta, değiştirmekte, dağıtmakta ve gerçekleştirmekte özgür olduğunuz anlamına gelir. Yine de, web’e bir şey koyarsanız buraya Cupcake’e bir bağlantı koyabilirsiniz. Tadını çıkarın!




Kaboompics



Kaboompics, tasarım projeleriniz için görseller bulabileceğiniz bir web sitesidir.




Foodies Feed



Bu site birbirinden güzel yemek resimleri bulabileceğiniz web sitesidir. Yemek ile ilgili içerik üreten birisi iseniz, doğrudan görselleri kullanmasanız bile, nasıl daha iyi görseller oluşturabileceğinizi de gözlemleyebilirsiniz.




Gratisography



Kişisel ve ticari projelerinizde kullanabileceğiniz dünyanın en ilginç ücretsiz yüksek çözünürlüklü resim koleksiyonu. Tamamen telif hakkı içermez.




FreeImages



FreeImages, ücretsiz stok fotoğrafları bulmak ve indirmek için harika bir yerdir. Görüntüleri oldukça farklı bir şekilde kategorize ediyuortar, popüler görüntüler, editörün seçtikleri, fotoğrafçılara veya kameralara göre arama yapılabilir.




StockVault



StockVault, fotoğrafçıların ve sanatçıların fotoğraflarını ve çizimlerini paylaştığı ücretsiz bir fotoğraf topluluğudur.




Splitshire



Splitshire, grafik tasarımcı ve fotoğrafçı Daniel Nanescu’nun sahibi olduğu,sitedeki görselleri hem kişisel hem de ticari kullanım için ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.




A Digital Dreamer



Nasıl grafik tasarımcı, oyun tasarımcısı veya animatör olunacağını öğrenin. Kariyer makalelerini okuyun, işleri keşfedin ve diğer tasarım bilgilerine göz atın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.